Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (117)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama mladé ženy zabalené do duchařského hábitu sice není z hlediska tématiky nic nového, ale je dobře udělané. Internátní škola dýchá gotickou atmosférou a honba za duchem je ve znamení vědy...a podvodů. Ale přec! Pointa mne potěšila a nebudu tvrdit, že jsem ji tentokrát odhalil předem. Odkrývání minulosti Florence (hezké a sympatické R. Hallové) je napínavé a skrývá hodně bolesti. Velmi pěkný vizuál a standardní hudba, navozující atmosféru. Asi nejnapínavější scéna bylo první setkání s domečkem. A potěšila mě I. Stauntonová, jejíž úsměv dokáže být milý i jedovatý, takže netušíte, jaká že její postava ve skutečnosti bude. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Škoda překombinovaného závěru, protože tady bych uvažoval i o plném počtu hvězd. Hlavní hrdinka je sympatická a zahrála svou roli skvěle. Soundtrack byl děsivý, chytlavý a hodně pomohl k parádní atmosféře v internátni škole. Lekačky člověka vylekaly, že se málem pokakaly, takže naprostá spokojenost. Až na již zmíňovaný závěr. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho point hororova smrt. Navíc si to až moc okatě půjčuje odjinud (Sirotčinec, Ti druzí) aniž by to dosahovalo úrovně své přímé konkurence (Žena v černém). Škoda dobrých herců, West je sympaťák a Rebecca Hall když zrovna povinně nesufražetí, neni úplně k zahození. Jo, a Isaac Hempstead-Wright nám zvěstoval, že Zima se blíží. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Uf. Bylo to pro mě utrpení, ale rozhodně to není takovej průser jako ( mnou naposledy viděný ) " Amityville: The Awakening ". Film má povedenou kameru a solidní hudební kulisu, ale to je asi taky to jediný co lze na tomhle filmu hodnotit pozitivně. Když jsem film na chvilku v čase 39:43 zastavil, přítulkyně povídá : Co děláš ? Moje odpověď zněla: Jen se chci podívat jak dlouho ještě budu trpět. Myslím že to hovoří za vše. A to jsem ještě nevěděl co mě čeká dál. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tady se zase někdo až moc koukal na Šestej Sysl.Začátek vypadal velice nadějně, hlavní hrdinka je sympatická a krásná, ve dvojici s Dominicem Westem vytváří super pár.Stylizace a výprava na jedničku.Jenže atmosféra je nulová, lekačky průměrný a čím dýl to běželo, tím víc přicházela hromada WTF momentů a scénáristického braku, bordelu, lacinosti a kýče.Pointa byla směšná a konec blbej.Našlápnuto to mělo, ale ve finále mě to unudilo k smrti.40%. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Keď Florence (Rebecca Hall) skúma triedu, kde sa vyskytli mnohí z duchov, na krátku chvíľu sa na tabuli za ňou objaví citát, ktorý hovorí: "They shall grow not old, as we that are left grow old." („Nezostarnú, ako starneme my, ktorí sme zostali.“) Toto je riadok z básne „For the Fallen“ od britského básnika Laurencea Binyona. Vydaná bola v roku 1914 ako óda na britských vojakov umierajúcich v prvej svetovej vojne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama