Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)
  • Keď Florence (Rebecca Hall) skúma triedu, kde sa vyskytli mnohí z duchov, na krátku chvíľu sa na tabuli za ňou objaví citát, ktorý hovorí: "They shall grow not old, as we that are left grow old." („Nezostarnú, ako starneme my, ktorí sme zostali.“) Toto je riadok z básne „For the Fallen“ od britského básnika Laurencea Binyona. Vydaná bola v roku 1914 ako óda na britských vojakov umierajúcich v prvej svetovej vojne. (Arsenal83)
  • Slová hymny „Be Still, My Soul“ sú slová piesne Cathariny von Schlegel (nar. 1697), v originále "Stille mein Wille, dein Jesus hilft siegen". Táto pieseň bola veľmi populárna počas 18.-20. storočia, pretože jej téma viery uprostred životných skúšok - najmä smrteľnosti a smrti priateľov a blízkych - utešovala rehoľníkov, keď často zomierali mladí ľudia. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný na niekoľkých miestach v Spojenom kráľovstve, vrátane Trinity Church Square v Londýne a Lyme Park v Cheshire (Anglicko) a v Manderston House v Manderstone a Gosford House neďaleko Longniddry v East Lothian (Škótsko). Natáčalo sa od júla 2010. (Arsenal83)

Reklama

Reklama