Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se naposledy cítil po shlédnutí Requiemu za sen, takový ten nával negativních emocí, které vás rozežírají zevnitř. Perfektní scénář, výborná kamera a skvělé herecké výkony všech herců kromě Hardyho. Ten totiž nebyl jen skvělý, ten tady zahrál snad největšího psychopata ever, rozhodně jeden z nejpůsobivějších výkonů, jaké jsem kdy viděl. A že se vždy snažím psát spisovně a slušně, tak tohle byl fakt kurevskej nářez. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Famózny gangsterský epos, ktorý míľovými krokmi prekonáva nielen väčšinu žánrových filmov, ale aj celkovú televíznu produkciu. Fenomenálny scenár totiž omnoho viac rieši mnohovrstevnaté postavy a ich vzťahové problémy v izolovanom, komornom prostredí rodiny než typické zločinecké „výstupy a pády“. Myslím, že kriminálnici nikdy neboli poľudštení do takejto miery a ich predstavitelia, ako mužskí, tak aj ženskí, všetci do jedného podávajú špičkové výkony. Akurát Tom Hardy so svojim strhujúcim výkonom z nich titánsky vyčnieva, pretože jeho Freddie je chlapík, ktorý si všetkých filmových psychopatov nonšalantne dáva na raňajky. The Take je geniálna rodinná sága, v ktorej je na priestore štvordielnej minisérie vyrozprávaný kompaktný, konštantne strhávajúci a dychvyrážajúco vygradovaný príbeh, v ktorom nie je ani jedna scéna alebo dialóg navyše. Lepší seriál si veru nepamätám. (10/10) ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Brilantní gangsterská minisérie, která se pyšní geniálně napsanými postavami a strhujícím příběhem. Když už jsem si myslela, že to nemůže být lepší, tak rozehrál Tom Hardy neskutečný herecký koncert, který mě doslova přikovával k sedačce. Z každého jeho pohledu, gesta, pohybu vyzařovalo čiré šílenství a maniakálnost. Žádný The Dark Knight Rises, Warrior, Lawless, ale The Take naplno ukázalo, co tenhle charismatický chlapík dokáže. Další věc, kterou musím opravdu ocenit, tak že tvůrci se řídili heslem "V nejlepším se má přestat" a na úkor kvality seriál nenatahovali do 10 sérií po 25 dílech. K The Take já nemám sebemenších výhrad. Skvělá práce! ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Zdrcující minisérie s fantastickými herci a výborně vystavěným příběhem. Místo kulek a řinčení samopalu tu máme však spíše slzy a křik, neboť se scénář více věnuje rodinným záležitostem a odsunuje samotné "prácičky" na druhou kolej. Tom Hardy tu samozřejmě překonává hranice drsnosti a jeho kreace zlodějíčka, který sice vypadá, že je věčně mimo, ale vždycky skončí víc zapletený než by chtěl, je naprosto dokonalá. 100% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama