Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý britský miniseriál - drama z prostředí londýnského drogového podsvětí během 80. a 90.let. Příběh se točí kolem dvou sester (Maggie a Jackie) a jejich manželů (Jimmy a Freddie). Tom Hardy opět exceluje, jde vidět, že mu tyhle vyšinuté postavy sedí. Kromě něj ale dobře hrají všichni. Club Foot od Kasabian do hlavních titulků byla dobrá volba, ale radši je přeskočte, protože obsahují spoilery. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po tomto sa mi do pamäti určite vryje Tom Hardy a ten psychopat, ktorého hraje. Také hovädo, to snáď ani nemôže existovať. Ostatní herci boli tiež dobrí, obzvlášť by som spomenul psychopatovu ženu. Ináč samotné mafiánske prostredie toho až tak veľa ukázať nestihlo. Niečo sa tam črtalo, nejaký obchod, menšie vybavovanie účtov a nakoniec síce malá, ale celkom dobrá zápletka. Na druhej strane boli však dobré vykreslené rodinné vzťahy. Takže celkom spokojnosť. 7/10 ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Dějem The Take nemá moc co říct. Zvratů se tolik nenarodí, jen se ve velkém umírá (často z prazvláštních důvodů, vlastně jen aby se umíralo) a všechno si tak v klidu plyne. To, co teprve dělá z The Take zajímavej projekt a co opravdu lomcuje s divákovym srdcem, žlučí, čimkoliv ... sou herecký výkony. Hardy je naprostej král všech psychopatů; za ubohých 180 minut stihne vykouzlit tolik (uvěřitelných) poloh, že jsem tomu skoro až nechtěl věřit. Se svym úsměvem, tradičně zvěstujícim něco tragickýho, se mi za tu samou stopáž vryl pod kůži jako žádnej "tříhodinovej" hrdina. I sám, v obklopení hluchoněmých kolegů, by z The Take udělal obyčejnej trhák. Když ale kolem něj navrch všichni hrajou doslova jako o život (obě dámy!) ... musíte si tenhle prostej příběh chtě nechtě zapamatovat. Protože obsazení, to holt občas dělá divy. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

shyster 

všechny recenze uživatele

První dva díly si to hraje na Scarface po britsku a díky Tomu Hardovi to je uvěřitelný a dobrý. Druhý dva díly se změní a začíná se hrát na osudovou notu a v posledních minutách jde o Kmotra po britsku a tady už to druhý manželský pár tak neumí. Mrzí mě jen Tom Hardy, jak skončil. Zasloužil by si lepší ukončení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama