Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

misterz 

všechny recenze uživatele

Gangsterský miniseriál, ktorý si na nič nehrá, ide si priamočiaro za svojim, tvrdo a bez príkras vykresľuje ťažký život kriminálneho podsvetia, kde má ľudský život len malú cenu a zrada je každodenný chlebík. Jedna z najlepších gangsteriek, ktorá prišla z Británie. Avšak i napriek týmto pozitívam by vo mne nezanechala taký vynikajúci dojem bez famózneho výkonu T. Hardyho. Ten sa snáď pre rolu magorského šéfa mafie Freddieho snáď narodil. Každý jeden záber na neho stojí za to, niečo neuveriteľné ako to tu dokázal roztočiť. Záver sa síce dal tušiť, no to neuberá na celkovej kvalite. Skrátka excelentná britská gangsterka - uhrančivá, podmanivá a obsahovo pútavá až do morku kostí. Zmes emócií, ľudských charakterov, drsnoty a brutality v jednom kotli, kde to vrie po celý čas. Rozhodne odporúčam do pozornosti, hlavne tým, ktorí majú radi britskú produkciu i s jej špecifikami. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po tomto sa mi do pamäti určite vryje Tom Hardy a ten psychopat, ktorého hraje. Také hovädo, to snáď ani nemôže existovať. Ostatní herci boli tiež dobrí, obzvlášť by som spomenul psychopatovu ženu. Ináč samotné mafiánske prostredie toho až tak veľa ukázať nestihlo. Niečo sa tam črtalo, nejaký obchod, menšie vybavovanie účtov a nakoniec síce malá, ale celkom dobrá zápletka. Na druhej strane boli však dobré vykreslené rodinné vzťahy. Takže celkom spokojnosť. 7/10 ()

Reklama

Scar 

všechny recenze uživatele

Mám rád neverbálnu komunikáciu Toma Hardyho a veľmi, naozaj veľmi sa mi páči spracovanie tohto seriálu. Napriek tomu, keď som sa snažil bratovi opísať dej seriálu, nemal som mu toho veľmi čo povedať. Atmosféra hrala, psychológia spievala, ale texty a nejaké posolstvo mi unikli. V hlave, ani v srdci mi neostalo nič, na čo by som mohol spomínať. Tak len ľutuje, že sa réžia vyhla všetkým psychopatickým brutálnym scénam. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může být tento skvost tolik přehlížený. Pro milovníky Scorseseho filmů a jakýchkoliv jiných gangsterek, je prostě hřích tohle nevidět. K absolutnímu vrcholu chybí snad jen trochu víc dílů, které by zabránily až moc rychlému skákání v čase dopředu v prvních dvou částech, jinak ale velká spokojenost. Hardy je BŮH! Jemu už stačí jen sbírat ceny, protože jeho výkony jsou na absolutní TOP úrovni. Boxer Tommy, feťák Stuart, Bronson a mafián Freddie. Nelze se na jeho roli v Dark Knight Rises netěšit. 90% ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Zdrcující minisérie s fantastickými herci a výborně vystavěným příběhem. Místo kulek a řinčení samopalu tu máme však spíše slzy a křik, neboť se scénář více věnuje rodinným záležitostem a odsunuje samotné "prácičky" na druhou kolej. Tom Hardy tu samozřejmě překonává hranice drsnosti a jeho kreace zlodějíčka, který sice vypadá, že je věčně mimo, ale vždycky skončí víc zapletený než by chtěl, je naprosto dokonalá. 100% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama