Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (461)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečně roztahaný a v mnoha ohledech až zbytečně uzavřený pohled na jednoho z nejobávanějších gangsterů americké minulosti. Johnny Depp nepůsobí, jako nebezpečný a všehoschopný gangster, i když pro vraždu nejde daleko a režie je po všech směrech fádní a bez nápadů. Jako celek funkční ale z materiálu mohla vzniknout obrovská pecka, místo snesitelného průměru. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemná, řemeslně skoro bezchybná retro gangsterka. S příběhem podle skutečné události, který je věrohodný, ne nějak přehnaný, ale hlavně s Johnym v hlavní roli, který už nehraje žádné "potrhlé" osoby, ale Jamese Bulgera. Chlapíka, který hlavně v 80 letech ukazoval na jihu Bostonu, svou krutou a nelítostnou tvář. Se spoustou špinavých peněz, korupce, práskačů a vlastně se vším, co k takovému příběhu patří. Když tak nad tím vlastně přemýšlím, je to rozhodně jeden z nejlepších filmů na dané téma, co jsem za poslední roky viděl. Lepší čtyřka. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Obdobné zklamání jako Legendy zločinu. I zde by slušela o půl hodiny kratší stopáž, i zde jsou náznaky nesoucí punc old school gangsterek. I zde to celé drží pohromadě pouze Depp (ve druhém případě to byl Hardy), ale jinak nemá Black Mass co říct. Byl jsem nesmírně rád, že uvidím Deppa v "normální" roli a dokonce na oblíbené téma, ale jedna zajímavá postava na dvě hodiny nemastné/neslané kriminálky je málo - 60% a jasným králem podzimu zůstává hypnotické veledílo. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tyhle podlouhlé protáhlé gangsterky mi prostě nesedí, vyhaslá hvězda Jack Whitey Sparrow Depp ničím neoslní, hvězdná jména se objevují a zase mizí a herecké výkony jdou stranou. Je to neuvěřitelně nudné, první hodina trvá asi tři hodiny a nakonec to dokoukáte jen z povinosti, rozhodně to není Deppův návrat na vrchol, ten už se nemá čím vrátit, a přitom gangsterky mám rád, hrozná škoda, promarněný potenciál. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Víc než cokoliv jiného je pro mě důležité, že se Johny Depp po letech pitvoření v pitomých filmech pod tunou makeupu a příšerných písniček zase předvedl tak, jak ho od mala miluju.Jako nejlepší herec na světě z jehož postavy Jamese Bulgera neběhal jenom mráz po zádech, ale jako byste měli nůž v žaludku.Neksutečný herecký výkon, bohužel v trošku nešťastně natahovaném ději, který mohl být bez debat akčnější.Cooper není natolik kvalitní režisér, aby si mohl hrát na Coppolu, ale pořád je film natočený s citem pro dobu, ve které se odehrává.Lokace, výprava a kostýmy jsou špička stejně jako herecký ansábl.Od filmu jsem určitě čekal podstatně víc jako od celku, ale od Deppa sem čekal přesně tohle, nejlepší herecký výkon roku 2015 a jestli nebude ani nominovaný na Oscara, už to bude vážně směšný.Docela mě pobavila Juno Temple, její agent musí bejt fakt sympaťák, jelikož sem tuhle holku viděl ve dvou filmech a pokaždý hrála tupou kurvu :) 80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (14)

  • Billy Bulger skončil ako senátor a prijal miesto dekana na Massachusettskej univerzite. Po prevalení faktu, že komunikuje s hľadaným bratom musel rezignovať. (Jadro)
  • Billy Bulger (Benedict Cumberbatch) říká v úvodu filmu, že zemřela paní z Baker Street. Baker Street je proslavenou domovskou ulicí Sherlocka Holmese, kterého Cumbertbatch hraje v britském seriálu Sherlock (od r. 2010). (FTP)
  • Až do zatčení Jamese Bulger byl na seznamu deseti nejhledanějších uprchlíků FBI, a to po dobu 12 let. FBI nabídla za jeho dopadení odměnu 2 miliony amerických dolarů. (Besor)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama