Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za to, že se prima držela tématu a jednalo se skutečně o kuchařskou soutěž. Dost jsem se bál toho, že spíše než o vaření to bude o vztazích mezi soutěžícími a o dění v jejich chatě a udělá se z toho reality show typu HK, kde se spíše kecalo než vařilo a více než kuchařské umění rozhodovala psychika soutěžích. Viděl jsem každý díl a vždy jsem se těšil na další... škoda jen, že to nevyhrál můj favorit. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mohl ukázat, jak u nás lidé umí a nebo neumí vařit. Ukázal však něco daleko zajímavějšího. Tím byla podstata čechů, přetvářka, nevraživost, sobectví. Podle mě se z těch soutěžících ani jeden nechoval slušně. U všech mi za tu celou dobu alespoň jednou vadilo to, co řekli a nebo jak se zachovali. Byla to náhoda, nebo pravdivý obraz naší společnosti? Jsme opravdu takový svině? Vždyť to je sakra soutěž, ve které nikdo nemůže nic ztratit, má sympatické moderátory a má to být zábava. Tak proč pořád ti lidé mají potřebu házet jeden na druhého takový špíny a plivat jim do obličeje. Je mi z toho asi bohužel docela dost blbě. Vysoko hodnotím proto, protože to byla skvělá sonda do mozků lidí a příjemné vaření bylo jen v pozadí. Kdybych měl však hodnotit výkony herců (těmi výkony je myšlena vyrovnanost a jakási vyšší morální úroveň) byl by to ten nejšpinavější odpad v dějinách těchto stránek. Upřimně je mi jedno, že na sebe někdě v Big Brotheru křičej američani atd...ale jestli je český národ takto nechutně prohnilý, tak ať si ten konec světa příjde, protože to asi s náma fakt jinak nejde.... Máme se tu fajn, máme co jíst, co pít, pěknou přírodu, kulturní bohatství a dědictví... Ale pořád si stěžujeme, pomlouváme se a nejhorší je to, že jsme na to ještě hrdí... ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Pořady o vaření mám velice rád. Možná proto, že sám moc vařit neumím. Nicméně velice rád jím dobré jídlo. Navíc mám rád Zdendu Pohlreicha a jeho humor. Takže jsem se na tento pořad opravdu těšil. A vychutnal jsem si ho na netu, takže jsem zkouknul všechny díly během jediného večera. Ale nadšení velice brzy vyprchalo a nakonec jsem některé díly už jen překlikával. Co k tomu říci? Tady bylo snad všechno špatně. Už samotný výběr porotců se moc nepovedl. V podstatě jediný člověk, který ví, co a jak má hodnotit je Pohlreich. Vaněk je asi prima chlap a velký gurmán, ale určitě není degustátor a v pořadu byl podle mě jen proto, že jsou se Zdendou kamarádi a asi taky jako jeden z mála snese jeho arogantní smysl pro humor. Nicméně často bylo vidět, že se si se svým hodnocením neví rady. A paní Filipová je zase patrně dobrá degustátorka, ale osobně mi byla krajně nesympatická a připadala mi jako snobská a povrchní tetka. Samotní soutěžící, ač vesměs profesionální kuchaři, toho často moc nepředvedli a dělali takové školácké chyby, až mi za ně bylo stydno. Do finále se nakonec probojoval jeden arogantní frajírek a jeden průměrný buran. Nakonec jsem byl ale rád, že to vyhrál ten méně nesympatický z nich. Tím se dostáváme k samotné produkci. Na to, jak bombastiské byly upoutávky, byla nakonec soutěž nudná, fádní, špatně natočená a ještě hůř sestříhaná. Nejhorší ale bylo, že z toho takřka v každém záběru čouhal lowcost jak sláma z bot. Proboha já chápu, že Prima asi nemá peníze, ale ať se pak do takových projektů nepouští. Nechat soutěžící krájet cibuli v nějaké hnusné provizorní tovární hale? Nebo udělat mikrokuchyňku, ve které má vařit deset nebo třináct soutěžících? Je jasné, že se pak musejí střídat na směny, což mi přišlo komické a do nebe volající zároveň. A to už vůbec nemluvím o naprosto nevyvážené obtížnosti úkolů. To by ale bylo na samostatný článek. Prostě za mně jednoznačné zklamání. ()

luczi 

všechny recenze uživatele

"Pro mě je každý dobrý jídlo zdravý." Fakt? No, hodně věcí to o tobě vysvětluje. Stále pokračujeme na stejné vlně, a tak pořady věnované vaření na českých obrazovkách stále nedosáhly toho, aby bylo jídlo prezentováno jako něco víc než "pouhé" ukojení smyslů, škoda, stále hledám alespoň minimální info o nutriční vlastnosti připravovaných pokrmů a výživové znalosti kuchařů stále stojí za hobo... Můžeme se pak divit, že většina českých kuchařů a jejich strávníků má slušně vyvinutá prsa a tři brady? Asi ne, a je hloupost tvrdit, že to k tomu řemeslu prostě patří. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak Na nože! po prvním díle hodnotit. Čekala jsem něco moderního ve stylu Top Chef, dočkala jsem se na úvod přisprostlých kuchařů a jejich skororvačky, pak Zdeňka Pohlreicha v roli moderátora (proč nestačí jeho role v porotě a moderátora nedělá nějaký profesionál?), tykačky se všemi soutěžícími (znovu se ptám proč?) a trochu nevábného prostředí. Když ale došlo na vlastní vaření prvního pokrmu, už to začalo nabírat spád. Takže určitě se podívám na další díl, snad se Na nože! konečně najde. (Ale nečekám, že se tam objeví Padma Lakshmi a toho moderování se ujme, tak naivní nejsem...) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama