Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 2

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (345)

castor 

všechny recenze uživatele

Název si o tom sám říká. Neuvěřitelně Špatně & Nesmírně Nudně. Bez uvěřitelných emocí, bez nápadu, bez tempa, bez přidané hodnoty. Tohle „velké“ dobrodružství, které rozpoutá přítomnost Toma „kde jsem se to sakra v posledních letech ocitl“ Hankse na nesprávném místě, může snad potěšit jen přítomností Maxe von Sydowa a nevytahováním americké vlajky na každém druhém rohu. Prostě tu otravně zvídavé, přecitlivělé a uječené dítě rok po tom „nejhorším dni“ najde u otce v šatníku klíč a na obálce nápis, v té jeho malé protivné palici se hned zrodí domněnka, že jde o součást hry, kterou s otcem (který mu jako jediný skutečně rozuměl) nestihl dotáhnout do konce. A teď ji probůh chce vnutit divákovi. Světe, div se, to je celé. Předložené je to jako nezáživné pobíhání po Central Parku a dalších místech New Yorku s nemluvným německým přistěhovalcem, kdy v každých dveřích čeká teplá a chápavá náruč. A navíc se tu plýtvá talentem Johna Goodmana. Nutno podotknout, že pár režijních (střihačských) nápadů tu Daldry má, ale jinak je to jeden z nejzbytečnějších filmů posledních let!! Když citově vydírat, tak třeba Sedmi životy.. tady to rozhodně nefunguje. Třikrát fuj.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

11. září Američanům nedá spát, ale až díky tomuto filmu docela chápu proč. Daldry se podíval opravdu hodně pod slupku problému a servíruje nám neuvěřitelně zajímavý a nesmírně inteligentní film. Byla vůbec nějaká možnost nominovat na Oscara Thomase Horna? Místy sice působí jeho postava otravně, ale rozhodně před jeho hereckým výkonem klobouk dolů. Ve filmu se to kvalitními herci jen hemží. Vlastně nemám co bych filmu vytknul. A pokud jde o mé hodnocení? Mě prostě celé to téma 11.9.2001 nikdy nějak nebralo. Film určitě ale doporučuju. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce Reign Over Me, ale je to veľmi zaujímavo poňatý dôsledok udalostí z 11. septembra pre konkrétnu rodinu. Hlavnou postavou je chlapec (syn jednej z obetí), ktorý chce odhaliť záhadu, nesklamať otca, nájsť jeho odkaz a zároveň zabiť čas, ktorý trávi spomínaním na neho. Nastupuje sled udalostí tak banálnych (a pre hlavnú postavu tak dôležitých), až si človek začína uvedomovať, čo všetko je lepšie ako byť v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi první půlhodina a několik momentů v závěru (například sblížení se s matkou), zbytek mi střídavě nevadil a lezl na nervy. Patosu a laciného dojímání je přítomno v obrovské míře, ale ty ždímané emoce mi tu přišly o něco upřímnější než třeba v nesnesitelné Spielbergově válečné kobyle. Řemeslně je to samozřejmě typicky bezchybný Daldry, ale z těchto plačtivých uhlazených dramat prostě radostí do stropu neskáču, ať jsou natočeny sebelíp. Citlivky si ale asi budou rochnit... :-) ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Hodně citlivý příběh malého chlapce, který ztratil svého milovaného otce při známém teroristickém útoku na Dvojčata. Herecké výkony, především mladého chlapce a jeho dědečka, jsou velmi empatické. Hudební stránka byla excelentní! Bohužel pověstného vrcholu se podle mě film nedotknul, možná mohla režie víc zatlačit na city diváka. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Jako první byli do filmu obsazeni Tom Hanks a Sandra Bullock. (ČSFD)
  • Alexandre Desplat byl s prosbou o složení hudby k filmu osloven na poslední chvíli. Svou práci pak musel odvést za pouhé tři dny. (Brousitch)
  • Režisér Stephen Daldry si přál dokončit snímek na podzim roku 2011, aby byl uveden na 10. výročí teroristických útoků z 11. září 2001. Premiéry se však nakonec film dočkal až koncem roku. (oje)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama