Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

Kim Yoon Hee byla nucena jít na přijímací zkoušky na Sungkyunkwanskou univerzitu. Donutil ji Lee Sun Joon a určitě by to ve své neomylnosti nikdy neudělal, kdyby věděl, že Kim Yoon Hee je dívka. A protože byla přijata samotným králem, nemůže Kim Yoon Hee couvnout; jedinou její možností je Sungkyunkwanskou univerzitu začít studovat pod bratrovým jménem Kim Yoon Shik a jako muž. Na pokoj dostane Lee Sun Joona a neotesance Moon Jae Shina. S tolika muži, s tolika odlišnými politickými cíli, s tolika nepřáteli i přáteli kolem sebe bude Kim Yoon Hee v pořádku? (Zíza)

(více)

Recenze (24)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Korejské historické dorama snad nemůže zklamat. Tohle je další příklad skvěle odvedené práce. Ono taky s těma kulisama, prostředím a korejskýma příběhama nejde asi udělat nic moc špatného. Fakt lituju, že jsem musel studovat v něčem jako v paneláku a ne v takových to krásných zahradách a chrámech. Docela mě překvapilo, že jde o komedii, ale ta šlape opravdu výborně. Nejradši jsem měl postelové scény, kde jsem se pravidelně válel smíchy (nemyslím tím hraní si na tátu a mámu). O hercích tu už psala Zíza, tak se musím zastat ženského obsazení... Kim Yoon Shik je prostě nejlepší. Daleko hezčí než všichni ostatní dohromady. Ne nadarmo v seriálu dělá z většiny chlapů gaye. Asi do poloviny je to perfektní... pak mi trošku vadil úbytek komedie a náhlý příliv romantiky před finále, ale to bylo zase skvělé. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

To je tak, když dáte dohromady silný příběh, obsadíte skvělé, SKVĚLÉ herce a dáte tomu roztomile vtipný romantický nádech! Na začátku jsem si říkala - 20 epizod?! Ale teď? Klidně bych snesla víc! Není to uječené, není to trapné, není to nelogické - no zkrátka je to perfektní! A btw MILUJU ty scény v ložnici, kdy se "řeší" to, kde kdo bude ležet :DD Nejoblíbenější postava: Gu Yong Ha ()

Reklama

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Song Joong Ki vyhrává cenu za nejlepší hlavní vedlejší roli roku. Nechtěla bych být jeho nepřítel, ale přítel to nemá o moc jednodušší :D . Nejen on, ale všechny postavy byly naprosto úžasné a nejen že jsem se u toho nasmála, ale bylo to i inteligentně natočené. Nechtěla bych se s nimi dostat do sporu, protože hádku bych neměla šanci vyhrát. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

S klidným srdcem můžu říct, že druhý nejlepší korejský seriál, který jsem viděla :-) Žádný přehnaný doják, vtipu zde bylo více než dost, a opět zde bylo na co koukat: Song Joong Ki a Ah In Yoo.... pro mě nejlepší a nejhezčí ;-) postavy v celém seriálu :-) Jelikož dorama má dobrý spád, nechybí zde napětí a příběh je velmi příjemný, tak ani těch 20 dílů pro mě nebylo moc, bylo to tak akorát. Už jsem si zvykla, že Korejci jsou houževnatý národ, který se vyhrabe z nemoci ze dne na den a z hodiny na hodinu.....ale, že se červený posel zotaví z tak vážných zranění, kdy jeden den pomalu umírá a na druhý den si vesele běhá a střílí z luku - to pro mě byla novinka - Korejci jsou prostě borci :-D :-D - asi se jim rychleji regeneruje tělo, nebo tam mají opravdu zázračné léky :-D ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Sungkyunkwan Scandal je absolutně něco unikátního. A to v mnoha směrech : výborný CAST a to nekecám absolutně všichni mě tam seděli. Nejvíc se mne však dotkl Joong-ki Song, kterého jsem potom musela ještě vidět (Nice Guy). Avšak nikde už nebyl tak rozkošný jako právě ve Scandalu :ůůůů. Tohle drama prostě musím vidět ještě jednou. Navíc bych to klíďo prodloužila. Vůbec by to nevadilo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Příběh se dle data ze zápasu v pozemním hokeji odehrává v roce 1790. Král Jeongjo zemřel deset let poté, ve věku 47 let. Příčina jeho úmrtí nebyla nikdy spolehlivě vysvětlena. (Jirka_Šč)
  • V seriálu hladaná Geum-deung-ji-sa byla skupina svitků napsaná králem Yeongjo of Joseon, který vládl v letech 1724-1776. Král v ní vyjadřoval lítost nad tím, že nechal popravit svého syna, korunního prince Sada a obviňoval své politické oponenty ze spiknutí, které k popravě vedlo. Geum-deung-ji-sa se na rozdíl od seriálu nikdy nenašla. Král Jeongjo, který vládl v letech 1776-1800, syn prince Sada a vnuk krále Yeongjo of Joseon, stávil život hledáním těchto svitků. Prokázat spiknutí a otcovu nevinu se mu však nepodařilo. (Jirka_Šč)
  • Universita Sungkyunkwan byla založena jako nejvyšší vzdělávací instituce v Koreji v roce 1398. Jedná se o první univerzitu ve východní Asii. Dnes je soukromou vysokou školou a stále patří mezi nejprestižnější v zemi. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama