Reklama

Reklama

Den štěstí

všechny plakáty
? %
Česko / Německo, 2023

Režie:

Ivan Fíla

Obsahy(1)

Film o zlaté éře „bigbítu“ v Československu, ohromujícím úspěchu písní „Já budu chodit po špičkách“ a „Povídej“, o bezútěšnosti a depresi v období normalizace Husákovy éry a zejména o lásce. Inspirován láskou zpěváka Petra Nováka a herečky Evy Jakoubkové, jejich bohémským životním stylem, alkoholem, zoufalstvím a předčasnou smrtí. Příběh muže, který na začátku své kariéry napsal tři skvělé písně a po srpnu 1968 si nikdy nenašel cestu zpět. (TommyZR)

(více)

Diskuze

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Tak Ivan Fíla potvrdil, že je problém s autorskými právy, protože sestra Evy Jakoubkové se soudí s držitelem autorských práv, Ivo Plickou. Dokud se to nevyřeší, tak se prý točit nemůže. No, jelikož jsem před nějakou dobou viděl dokument o Evě Jakoubkové a její otec mi přišel jako neskutečnej kretén, tak se obávám, že sestra bude ze stejného těsta a filmu se jen tak nedočkáme. :(

Soumracnik

Soumracnik (hodnocení, recenze)

Jsem si jist, že Ivan ví co dělá znám ho a věřím tomu. Myslím, že jeho charakteristicky potemnělé prostředí Petru Novákovi prospěje.  A Vojtěch Dyk sice nesedí proporčně přesně, ale o to lépe umí pracovat s hlasem a Petra Nováka imitovat. ( 28.8.2018, Na Václavském náměstí zpíval Klaunovu zpověď u příležitosti 50. výročí srpnové okupace a výborně to zvládl).

Uživatel ForGump smazal svůj příspěvek.

Madelein

Madelein (hodnocení, recenze)

Dyk mi Nováka vizuálně vůbec nepřipomíná. Taky je otázka, jestli ho nezničí, když tak moc zhubne, vždyť Petr Novák byl kost a kůže. Jinak se na film moc těším.

Reklama

Reklama