Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten film sice trpěl ne zrovna moc zrručnou režií, ale nějakým zázrakem se stále držel nad hladinou pouhého průměru, přičemž Michael Shannon v roli titulního nájemného vraha byl bezchybný. Škoda, že se do tohoto námětu nepustil nějaký lepší režisér. Ale i tak u mě spokojenost, protože jsem se aspoň něco dozvěděl o člověku, o němž jsem dosud neměl ani ponětí. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moc hezký snímek, který je ideální na nedělní večer, když se sejde u televize celá rodina a chce se podívat na nějaký ten oddechový film před tím dlouhým pracovním týdnem, který je čeká. Tento snímek je opravdu rodinný, ale v jiném slova smyslu, jelikož náš hlavní hrdina vše, co dělá je jen pro svou rodinu a to mu přece nemůže nikdo zazlívat, že chce uživit svou rodinu. Jeden dělá řezníka, druhej třeba kuchaře a náš milej Ritchie dělá nájemného zabijáka. No prostě, poctivý zaměstnání jako každý jiný. Taky jde o to, že tento sympatický zabiják se proslavil tím, že své oběti pěkně na nějakou dobu mrsknul do mrazáku, aby ty koumáci na pitevně nedokázali určit dobu úmrtí. Ve filmu se seznamujeme s jeho prací a celkově jeho životopisem jak rodinným, tak i profesním od začátku jeho kariéry až do jeho hektického lapení do klícky, které si v té době užíval celý svět. Možná mu budete držet i palce, protože to byl sympatický pán se smyslem pro rodinu, ale těch vražd bylo přece jenom trochu moc. Některé média uvádějí dokonce, že jich bylo přes dvě stě a že měl dokonce prsty ve vraždě odborového předáka Jimmyho Hoffy. Určitě vám bude líto jeho rodiny, kteří celou dobu nic netušili a kteří dodnes nesou za následky jeho činů vinu před okolním světem. Richard Kuklinski byl opravdovej nájemnej zabiják podle kterého byl natočen tento film podle skutečných událostí  a kterého skvěle zahrál herec s kamenným ksichtem Michael Shannon. A popravdě musím říct, že tvůrci nemohli vybrat lepšího kandidáta na tuto roli, jelikož byl doopravdy přesvědčivý a i když se vůbec nepodobal pravému originálu, tak to zahrál fakt skvěle a proto tomuto snímku dávám zasloužených 80%. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Potřebuje oškubat slípku, vykuchat vnitřek selátka nebo jen naporcovat známého z manželčiny strany? Inu zavolejte Ledovému muži! Dodejte mu kyanid, Ledový muž si ho smíchá s destilkou, vlije do rozprašovače a prskne dávku známému do ksichtu. Oběť je paralyzována a okamžitě skonává. A co teď? Naložit tělo do bouráku, zmrazit v pojízdném obchodě se zmrzlinou, za pár dnů sekerou rozsekat na kousky a ty pak vyplivnout napříč nejlidnatějším městem USA! 76% Celosvětový výdělek k 24. 10. 2013: $1,969,193, což je 0,19 násobek budgetu ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvádrovitá hlava Shannona, to je sen každého filmára pri obsadzovaní vrahov, najlepšie masových, ale zas nie až takých ako Stalin či Hitler, tam už sú potrebné iné deformácie. A je to práve Shannon, ktorý ten film ťahá a myslím, že aj tvorcovia na prvú vedeli, že vďaka nemu film bude o 50% sledovateľnejší. Na vyše stonásobného vraha sme nevideli až toľko, koľko sa dalo. A možno aj brutálnejšie sa dalo. Ale obraz si človek urobí. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jo, Jo, Jo !!! Tímto filmem se Michael Shannon nadobro zařadil mezi moje top herce, jeho filmová dvojrole (zabiják bez svědomí vs. milující otec rodiny) je naprosto famózně sehraná, na tento film jsem koukal s otevřenou pusou až do závěrečných titulků - další z řady pro mě totálně nepochopitelného ratingu !................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Vo väzení Richard Kuklinski tvrdil, že je zodpovedný za únos a vraždu bývalého šéfa odborov Jimmyho Hoffu 30. júla 1975 na parkovisku reštaurácie v Detroite. Kuklinski tvrdil, že Hoffu zložil vreckom naplneným olovom, ktorým ho udrel po hlave a následne mu vrazil lovecký nôž do zadnej časti hlavy. Naložil ho do kufra, telo nechal rozdrviť a predal ho zmiešané s kovovým šrotom japonským automobilkám. Z vraždu mal inkasovať 40 000 dolárov. Tvrdenia sa objavili až po Kuklinského smrti v marci 2006 v knihe od autora Philipa Carla a pravdepodobne nebudú už nikdy doložené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama