Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Pump 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh, díky tomuto slovnímu spojení je to velmi příjemný film. Michael Shannon, kterého jsem pro sebe objevil ve filmu Take Shelter a předvídal u něj velkou budoucnost a to se mi potvrdilo. Je to to Shannonovo one man show. Pekelná jízda. Šablonovitost přisuzuji snaze filmařů, ukázat Kuklinskiho disciplinovanost. Ten člověk opravdu v tom co dělal vynikal. I když jej nijak neobdivuji a nesouhlasím s jeho činy. Byl to mega šmejd, ale film je to dobrý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem sugestivní pohled do života nájemného zabijáka, jenž na veřejnosti a před svou rodinou vystupuje coby slušný otec a podnikatel, zatímco v soukromí platí za zabijácké eso. Určitě filmu přidává na zajímavosti i to, že je natočen podle skutečných událostí. Výhrady mám vlastně jen ke stopáži, která byla z mého pohledu přetažená a zkrouhnutí o nějakých 20 minut by Icemanovi prospělo. Herecky exceloval Michael Shannon, jemuž role byla napsána přímo na tělo a zůstává otázkou, proč není více využíván, protože herec je to výborný. Za mě 80%. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dualita Kuklinského života zajímavá přinejmenším už jen proto, že jeho rodina neměla ani potuchy, kdo s nimi sedí u stolu. Jestliže píší, že měl sklony k násilí, tak ať mi nikdo neříká, že si toho manželka nebo kdokoliv z jeho blízkého okolí ani trochu nevšimnul. Ale dobře, budu se snažit tomu uvěřit, když zavřu obě oči. A to je to nejmenší, co mě trochu rozladilo. Ani ne ta vleklost, ale ty stále se dokola opakující momenty střílejícího Kuklinskina lidi jak housky na krámě, pouze v různých obměnách, kdy to prostřídal s kyanidem i když o tom byl vlastně celý jeho život. Většinou očekávám i u životopisných filmů, že si odnesu něco o čem budu alespoň trochu přemýšlet a něco to ve mě zanechá. Tady toho bylo minimum a za sebe můžu napsat, že v tomhle případě to byl hlavně se svým nečitelným pohledem naprosto excelentní Michael Shannon, který z Icemana udělal mírně nadprůměrný snímek. ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Dalsia fajnotka z mafianskych kruhov a navyse skutocny pribeh, takze pre vsetkych fandov tohto zanru povinna zalezitost. Richard Kuklinski je chlap, ktory toho na rande ako aj v zivote vela nenahovori, no ma krasnu zenu a dve dcery, ktore su v jeho zivote uplne vsetkym. Cely zivot jeho manzelka zije vo viere, ze jej milujuci muz je podnikatel a obchodnik s akciami, nic netusiaca, ze zije s muzom ktory zavrazdil v USA vyse 100 ludi. Nechapem ako sa tento film vyhol nasim kinam, ked uz len filmove osadenstvo je viac nez natrieskane hviezdami. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten film sice trpěl ne zrovna moc zrručnou režií, ale nějakým zázrakem se stále držel nad hladinou pouhého průměru, přičemž Michael Shannon v roli titulního nájemného vraha byl bezchybný. Škoda, že se do tohoto námětu nepustil nějaký lepší režisér. Ale i tak u mě spokojenost, protože jsem se aspoň něco dozvěděl o člověku, o němž jsem dosud neměl ani ponětí. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Okrem 15-sekundového flashbacku sa vo filme prakticky vôbec nezmieňuje o strašnom detstve, ktoré Richard Kuklinski prežil. Jeho rodičia boli obaja veľmi násilnícki ľudia, pričom jeho otec omylom dobil svojho staršieho brata na smrť. To prispelo k tomu, že sa sám Kuklinski stal veľmi násilníckym človekom. (Arsenal83)
  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama