Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

- Pokud chceš, já počkám, můžeš se modlit k Bohu.....myslím, že Bůh má moc práce.....Prásk, prásk, prásk! - Rozdíl mezi Johnem Wickem a Icemanem je ten, že u Wicka se tak nějak zvráceně  bavíte, protože víte, že je to jen jako....béčková zábava pro oddech. U Icemana však cítíte tu syrovost, špinavost a opravdovost. Kuklinski jako by neměl emoce, píšu jako by, protože jeho žena a dcery jsou mu vším. Ostatní se mu slévají v šedou masu, pro niž mu jakékoliv vcítění chybí. Vynikající Shannon se svojí mohutnou postavou (1,91m), rukama jak dřevorubec a chladným pohledem, co by dokázal krájet, s rolí Kuklinskiho doslova splynul. Když podřízne nebo zastřelí, cítíte onu chladnokrevnost až v morku kostí. A on se při tom chová, jako by šlo o každodenní rutinu, a ne o zabití člověka. Snad jen slabost pro děti a ženy ho, kromě vztahu k rodině, trochu polidšťuje. Tahle ledově studená bestie však nezná překážku, kterou by nebylo možné zdolat. Překvapily i věrohodné herecké výkony ostatních protagonistů. Přes všechny temné klady si to už ale asi znovu nepustím. Blondie - Heart of Glass. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nečekané zklamání, všechno je v podstatě oukej, ale když film skončil, měl jsem pocit, že mě autor o něco ochudil. Film startuje na první našlápnutí, paradoxně na začátku je postava Icemana nejvíce nevypočitatelná a nevíte kterým směrem se bude ubírat. Pak nastříhaně scény toho, jak si Shannon plní pracovní povinností jsou poměrně "působivé". ALE pak jakoby film ztratil směr, sem tam Shannon něco provede, seřve svojí starou, někoho sejme, atd atd. Prostě druhá půlka je docela nudná. Knížka bude asi lepší, ale číst jí nebudu. Tohle se mělo zvládnout líp. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je brutální badass. Nehne brvou když mu namíříte kvérem do xychtu a navíc vás dokáže odrovnat svou teorií o bohu (Tak na něj společně pár minut počkáme a uvidíme jestli tě přijde zachránit). Tahle postava je sice pětihvězdičková, nicméně film samotný celkem tápe, takže nakonec je z Icemana jen ten klasický lehce (pod)průměrný thriller. 4.5/10 ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Jsem se rozhodovala jestli dám tři, nebo čtyri hvězdy. Nakonec jsem dala čtyri, protože ikdyž byl film trošku jinej než jsem čekala, tak mi rychle utekl a rozhodně mě nenudil (místama jsem se docela zasmála, asi to chce mit smysl pro černej humor) plus celkem hutná atmosféra. Shannon tam byl bravurní, ledově chladnej a šel z něj strach. Ten chlap se pro tyhle poněkud záporný role snad narodil a já ho začinám mít fakt ráda, oh. Není to špatně? O_o" Chris Evans mě v té roli trošku zarazil, nebo spíš jeho vzhled, nezvyk :). Každopádně pokud Kuklinski vraždil takovým způsobem a jeho rodina o tom neměla do poslední chvíle ani tucha.. klobouk dolů, frajer! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale za impozantního Michaela Shannona v roli nájemního zabijáka Poláka Kuklinského, ohromujícího svou respekt budící vysokou postavou a výborným herectvím, tak za toho je hvězda čtvrtá. Pravdivý příběh o nelítostném zabijákovi, který nadevše miloval svoji ženu Winonu Reiderovou a své dvě dcery a přitom se neštítil absolutně čehokoliv. Pro mně dále zajímavý Ray Liotta, kterému se svou vizáží jdou záporné role vždy skvěle. Takže herecké výkony toto drama zvedly o stupínek výš. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)
  • Okrem 15-sekundového flashbacku sa vo filme prakticky vôbec nezmieňuje o strašnom detstve, ktoré Richard Kuklinski prežil. Jeho rodičia boli obaja veľmi násilnícki ľudia, pričom jeho otec omylom dobil svojho staršieho brata na smrť. To prispelo k tomu, že sa sám Kuklinski stal veľmi násilníckym človekom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama