Reklama

Reklama

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (107)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých šedý priemer, no pre mňa skvele spracovaná plnotučná téma. Už dávno som sa na film nedívala s takým záujmom a chuťou. Linklaterovi sa to vskutku podarilo. Naozaj výborný výber hercov, ktorým role padli ako uliate a podla mňa si ich aj náležite užívali. Bavili ma aj autentické výpovede Bernieho známych, ktoré to celé oživili. Boli prirodzení a vyzerali presne tak, ako si správnych Texasanov predstavujem. Zanechali vo mne príjemný hrejivý pocit. Najviac ma však potešilo záverečné konštatovanie jednej staršej dámy, ktorá to celé skvele uzavrela. Ďakujem a tlieskam... ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Nic proti Linklaterovi, ale v záhlaví je chyba. Tohle samozřejmě natočil Wes Anderson podle scénáře bratří Coenů. Absurditu celého projektu dokládá paradoxně nechtěná reklama v podání kaťuškystotřicetosm: Co to s těma filmama je? Nejdřív Fargo, kde lidi strkaj do drtičky na dřevo, potom 7 psychopatů, kde se zabíjej navzájem a ještě o tom píšou knížku a teď tohle? Možná mě to tolik naštvalo právě proto, že zrovna navázal na tyhle dva, ale tohle prostě není komedie. Je to hodně divná výpověď o hodně divným chlápkovi. 90% a za zubatou (ne)herečku palec nahoru pro jistotu zafixovaný vteřinovým lepidlem. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

tenhle film mě neskutečně NASRAL. nechci mluvit špatně o mrtvých lidech, ale tu starou zlou ropuchu bych zabila taky. a ještě se strašně divila, že jí všichni nenávidí. NO SHIT! vážně doufám, že se bernie někdy dočká svobody. — ano, užíval si jejích peněz, nicméně kdo by si neužíval? to, jak jí šoupnul do mrazáku na 9 měsíců, byl podle mě coping mechanism - prostě se tomu tělu co nejdýl vyhýbal a její peníze využíval k dobrým věcem (charity, dárky pro ostatní,..) kvůli výčitkám svědomí. pak mě ještě dostala ta její vnučka. hovno pro ní dělala a potom byla StRaŠnĚ SmuTnÁ, že její hodná babička chcípla. ale jak jsem již napsala na začátku - kdo by si nechtěl užívat peněz… || ❝𝐖𝐞’𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐧𝐬𝐚𝐧𝐞 𝐬𝐨𝐨𝐧𝐞𝐫 𝐨𝐫 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫.❞ ⚖️⚰️ ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou totální bejkovinu,ale film mě mile překvapil jasně ne nějakým tempem filmu ,ale hlavně tím,že je to podle skutečnosti a vybízí vám snímek otázku jestli i ten nejvzornější člověk muže selhat.Účast Matthewa McConaugheyho beru jako bonus a jako Texaský patriot měl asi velký zájem se na filmu podílet.A jinak snímek působí i dost jako dokument už jen těmi zpovědmi nejspíše reálnými obyvateli Carthage.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Dokumentární formou odvyprávěný příběh o reálném homofobním gerontofilovi, který měl kromě Ježíše rád i lidi kolem sebe .. a jakmile mu někdo všechno tohle vzal, tak udělal co udělal. Jo, Carthage v Texasu musí bejt báječně zaprděný městečko, když tu všichni litujou vraha a nesnáší tu majetnickou čůzu .. ale asi by se mi tam chvilku líbilo, protože jsem to cítil stejně jako většina obyvatel v tomhle městečku .. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený dle skutečné události. Bernie Tiede si v době uvedení filmu odpykával trest v Bostonské věznici. (ČSFD)
  • Republikán Danny Buck Davidson (Matthew McConaughey) i v roce 2022 obhájil na další 4 roky pozici státního žalobce, a to i přesto, že ve filmu působí jako záporná postava a zaslouží se o odsouzení oblíbeného Bernieho (Jack Black). (piglit)
  • Jack Black se v rámci přípravy na svou roli osobně setkal se skutečným Berniem Tiedem, kterého vyzpovídal, aby mohl postavu ztvárnit co nejlépe. (Vala)

Reklama

Reklama