Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (287)

Oskar

všechny recenze uživatele

Upocený slepenec sexuálně explicitních výjevů, pomateně řvoucí: "Všimněte si mě!" Tentokrát nehodnotím hvězdičkami, protože na jednu stranu jsem byl vyděšen, pohoršen a znechucen (odpad?), ale na druhou stranu je jasné, že právě tohle tvůrci chtěli (*****?). V každém případě je to odporný film a všem, kterým ještě zbyly nějaké iluze o filmařské soudnosti a citu pro mantinely vkusu, radím: vyhněte se mu obloukem! ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jasná demonštrácia filmového prúseru, ktorý je o to väčší, o čo sa tvári serióznejšie (a nemôžem si pomôcť, ale mám pocit, že aj dosť arogantne). Takýto film môže vďačiť iba faktu, že stále tu bude chvíľu generácia, ktorá sa ochotne nechá zmanipulovať svojimi lacnými trikmi (kozy, grupáč, onania so všetkým... (bľah!) Toto bude určite konečne niečo... niečo INÉ ako sa točí teraz!, to bude bomba!), ale zväčša každý raz dospeje a pochopí, že keď ako filmár nemáš nič v rukáve, z porna neurobíš umenie iba tým, že ho vykastruješ... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Larry Clark se opět pokusil obohatit lidstvo a sdělit smysl života dalším svým vysoce intelektuálním kouskem a každý zdejší hodnotitel spatřuje ve filmu pouze laciné porno. Film nás seznamuje s několika rodinkami, jejichž životy jsou vysoce zkurvené. Nutno dodat, že život každého je zkurven jiným způsobem. Sami si můžete zvolit, kdopak žije život nejzkurvenější. Jako takové světélko na konci tunelu slouží sex, který je ve všech případech společensky nepřípustný. Larry Clark zkrátka dělá filmy, které vám nejsou jedno. Už tím, že vás absolutně zhnusí vlastně dosáhl svého, což rozhodně není můj případ, ale nemohl jsem si nevšimnout kupy zdejších odpadů, z nichž většina byla udělena právě z tohoto důvodu. Nevím, zda žijete tak bohémské životy, že vám příjde úplně normální a běžné, že vás uprostřed noci příjde znásilnit macecha mužského pohlaví. Já se přiznám, že při svém fádním způsobu života jsem se šokován cítil. S pornem film nemá nic společného. Můj komeťák povstal během filmu pouze jednou. Je mi jasné, že většina zdejších hanbářů stáhnula film proto, že se chtěli sebeuspokojit. U tohoto filmu to pochopitelně není možné, proto ty nespokojené komentáře, proto ty odpady. Poutavostí je film na podobné úrovni jako Larryho Kids. Hodnotím shodně. A abych nezapomněl, tak první věta v komentáři je vtip a bylo by vhodné ji nebrat vážně. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč zavírat oči a ohrnovat nos? Prostě se některé věci dějí a dějí se naturalisticky, tak proč je nějak přikrášlovat. Samozřejmě nedějí se asi v takové koncentraci jako v tomto filmu, ale to si pište, že takoví někteří mladiství jsou, takoví jsou někteří rodiče a takto žijí některé rodiny a nejen v USA. ()

Motinski odpad!

všechny recenze uživatele

Bez komentára. Komu sa toto páčilo musí byť úchyl a minimálne mentálne narušený. Spolu s The Room od Tommyho Wiseaua suverénne najhorší film aký som kedy v živote videl. Ken Park je nechutný, bez niečoho čo by aspoň trochu pripomínalo filmárčinu a hlavne na silu kontroverzný. Nedokázal som to ani dopozerať ale z toho čo som videl mi bolo zle. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo sa v kalifornskom mestečku Visalia a v San Fernando Valley, ktoré patrí k Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Existuje aj reálna osoba menom Ken Park. Park bol v skutočnosti profesionálnym korčuliarom v 80-tych rokoch minulého storočia. (MikaelSVK)
  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama