Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý scénář, bohužel jeho realizace se povedla jen z části. Hlavně výkony herců nebyly nic moc a také triky byly dost amatérské. Jinak však film nepostrádal napětí a hlavně závěr byl dramatický. Takže spokojenost jen napůl. Nakonec vzkaz : Dávejte si pozor na Mikuláše nebo vám jeho kůň spadne ze střechy na auto. A to byla vlastně nejlepší scéna tohoto filmu. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Viděno na 46. MFF v KV. Zdejší publikum vůbec nechápu .. docela mi to kazilo celkový zážitek, viz. soused, který se v jednu chvíli smál a v druhou chvíli mě chytal strachem za nohu. Humor ucházející, pro tuto dobu teenagerů zapadající, typická lekačka, která mě fakt baví. Ten konec byl docela brutální :) ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Premisa o demytizování Sv. Mikuláše jako masového vraha, který se při úplňku na 5. prosince vrací ze záhrobí a likviduje lidi, což úspěšně ututlává vláda i církev, skýtá veliký potenciál. Bohužel veškeré reference a parafráze na mikulášskou mytologii a tradující se zvyky, jsou realizované v podobě přehlédnutelných bonusů na okraji obrazu či bez rozvedení promrhané v dialozích postav. Právě dialogy jsou přední charakteristickou konstantou díla a jejich přemíra oproti divácky atraktivním scénám slibovaným žánrovými východisky zase představuje osudové úskalí filmu. Na začátku sice dialogy rozvádějí chytrou parafrázi na slasherová klišé (puberťáci zosobnění třicátníky si ve škole dávají křiklavě obscénní dárky, vyhlášená cudná dívka a panna se ukáže jako milenka třídního hezouna, který s ní zahýbá nejvíce promiskuitní dívce), ale posléze se stávají jen vatou, která pouze v lepším případě konstatuje fakta o vraždícím Mikulášovi. Hrátky se slasherem mizí a nastupuje fantaskní brakovka, kde občasné sekvence excesivně krvavých mordů, přestřelky a hrstka honiček prokládají nezáživné dialogy a vedlejší dějové linie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže Mikuláš je pěkný parchant! Unáší děti a masový vrah k tomu! Povedená taškařice se ze středověku přenese do současnosti. Velmi pěkný vizuál, podařené gore efekty. Každou chvíli z někoho vyjede sečná či bodná zbraň (občas i s vnitřnostmi), jinému uletí tam ruka, tu hlava, a kdo si nedá pozor, ten se zlomí v pase nadvakrát. Ďábelský Santa mezi vodními kanály dá vzpomenout minimálně na Fantoma Amsterodamu a na Carpenterovu Mlhu. Hlavní hrdina to nemá vůbec jednoduché, jelikož všechna zvěrstva padají na jeho hlavu, i když půlka města viděla šíleného Mikuláše na koni, jak uhání po střechách domů... Pěkné masky, slušivé triky. A na závěr názorná ukázka jak informovat veřejnost o tom, co se právě stalo. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V Holandsku se ozlombrko hulí ušlechtilé traviny, pročež tady si nejsem záměrem tvůrců zcela jist. Výsledek jejich smažení tomu odpovídá. Po shlédnutí Rare Exports někoho napadlo, že po Santovi je další kandidát na zabijáckou mrchu bodrý tlusťoch s nůší a přáteli na nejvyšších i nejnižších místech. Dáme mu pěknou berlu k zabíjení, kterou mu bude závidět i frontman každé blackmetalové smečky, nějaké ty pohůnky a necháme tomu volný průběh. Všechno špatně. O dva špeky dál to mohlo i bavit. Takhle, satanžel, vítězí na celé čáře norský, lidožravý Santa. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama