Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Krása. Miyazaki je Boh. To som už asi spomínal. Príbeh o mladej čarodejnici, ktorá v trinástich rokoch odišla z domu nájsť si svoje mesto, a napokon si i v ňom založiť doručovaciu službu. Nie je to nič prelomového, dej je jednoduchý, nenáročný ale zaručené krásny. Hudba rytmická, náladová. Hlavná hrdinka Kiki je skvelá čarodejnica. Ja ako Miyzakifil som tomuto filmu nemohol dať iné hodnotenie ako je maximálne. 90% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Miluju, když na mě Mijazaki přenáší ve svých filmech úchylku na létání. Miluju hudbu Joe Hisaišiho. A nejlepší kombinace je, když během scén s létáním hraje parádní hudba Joe Hisaišiho. To si pak připadám mnohdy jako v sedmém nebi a nebylo se čemu divit, když se tomu tak stalo i v tomhle snímku. Je to snímek ještě více uvolněnější než Totoro, ale to rozhodně jako zápor neberu, protože Mijazaki od svých předchozích kvalit ani v nejmenším nepolevil. Není to ani tak, že bych se týden nemohl z Kiki vytrousit blahem nebo že bych na nic jiného nemohl myslet, ale je to spíše takový film na zlepšení nálady, takový filmový balíček cukrátek s optimismem. Komu se líbil již výše zmiňovaný Totoro, určitě si zamiluje i Kiki s jejím sarkastickým kocourem Džidžim, jehož zkrátka nešlo nemít rádo. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Tady mi k úplné spokojenosti něco chybělo. To mi však nebránilo ve stálém šťastném úsměvu a radostném pláči (skoro no). Obvyklá fascinace létáním, obvyklé vtipné babičky :-) HUDBA: Joe Hisaishi, Sydney Forest - nebyl to typický Hisaishi, asi díky tomu Forestovi, a to je jedině dobře. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento Miyazakiho film má rozhodne v jeho filmografií veľmi zvláštne miesto. V prvom rade témy, ktorých sa v mnohých dielach dotýka sa tu nenachádzajú. Nemáme tu žiadny vymyslený svet, žiadne veľké dobrodružstvo, ktoré by nás mohlo uchvátiť a prinútiť nás zasnívať sa, aké by to bolo fajn, keby sme žili v takom svete. Kiki je čarodejnica a jej príbeh sa sústreďuje len a len na to ako dospieva a ako sa snaží byť samostatná. Toto je vlastne celá téma filmu. Mohlo to byť úplne o niečom inom, ale nie je. Miyazakiho kúzlo je povestné a je obsiahnuté aj tu. Film je roztomilou rozprávkou, s peknými postavičkami – čo je u režiséra celkom nezvyk – pretože si hovie vo vytváraní rôznorodých ľudí, s prehnanými proporciami, a celkom jednoduchou zápletkou, ktorá je ale podaná hravou formou a preto je film zaujímavým a nenudí. Od Miyazakiho aj napriek atmosfére som čakal trochu viac, ale film ma nesklamal a užil som si ho. A to je hlavné. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď má čarodejnica trinásť musí začať svoj tréning vo vlastnom meste. Tak je to aj s Kiki, ktorá pobalí otcovo rádio, skeptickonihilistického kocúra Jiji a sedem slivák a poďho do sveta. Ďalší z fantastických Miyazakiho svetov ma okúzlil rovnako ako tie ostatné. Ako vždy sa veľa lieta, tentokrát naozaj na metle. Kiki je síce trochu viac pre deti ale to nevadí, lebo filmov pre deti ako je tento sa veľa neurodilo. Takže dávam päť ale je to "len" 9/10 pre spomínanú jednoduchosť. OPRAVA po pár rokoch : nie, nie je to detský film hoci tak vyzerá. 10/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Píseň v úvodních titulcích je singl „Rouge no Dengon“ z roku 1975 od japonské zpěvačky Yumi Arai. (ČSFD)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama