Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (283)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Prvni zklamání od mistra Miyazakiho. Na můj vkus je příběh a příliš prosťoučký, což by se dalo přežít, kdyby se zde vyskytovaly nějaké emotivní momenty, či vizuálně vypiplané scény. Bohužel obojí mi tu tak nějak schází a co mi chbyí ze všeho nejvíc je Miyazakiho fantazie, po které to de facto není ani stopy. Není to špatné, ale bohužel je to pro mě jen solidní pohádka a ani o chlup víc. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Oblékli ji do černého, dali buchty, nahodili na koště a už letěla do světa na zkušenou i se svým černým kocourem Džidžim. Být osmiletá, tak je to pro mě pěkně traumatizující zážitek - to s vránami a pak Džidžim, bouřky, vzducholodě a já nevím, co ještě všechno, dítě si pořádně neoddychne, ale to nevadí, protože je to vlastně ve skrze melancholické, končí to dobře (jinak ani nemůže!), není to nic náročného a zároveň nebudete považován za nikoho divnýho, když to skončí a vy se budete usmívat. Typický Gibli pro děti i dospělé. Vynechat to by byla škoda. Pěkná pohádka. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

To všechno ta kočka! Jak moc bych chtěla takového Jijiho, se kterým bych poletovala nad, francouzskou atmosférou salajícím, japonským městečkem, kde je všechno bezstarostně krásné a dokonalé. Kouzelný příběh mladičké čarodějky si mě svojí odzbrojující čistotou naprosto obtočil kolem prstu. Rozkošné! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nechci se furt opakovat, ale prostě Miyazaki...co jiného čekat než dokonalost? Doručovací služba slečny Kiki není výjimkou. Navíc tento námět byl opravdu výborný. Vůbec animované snímky zařazené do dnešního běžného světa akorát s notnou dávkou kouzel a neobvyklostí....koho by to vůbec napadlo? Mě ne... Jo umět létat...to by byla paráda. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

" Mňau " Pro mě asi nejslabší Mijazaki, neboť za prvé nejsem nijak zvlášť okouzlen polétáváním v oblacích (ani kdekoliv jinde) a za druhé slečna Kiki je sice sympatickou společnicí, se kterou se dá dobře proplouvat příběhem, ale trošku mi chybí právě v příběhu nějaká událost, která by mě dokázala opravdu vtáhnout, pořád je to ale vysoce nadprůměrné anime a naprostou skvostnou postavou kocoura, který je bohužel drze odstaven pomocí mňaumňara opačného pohlaví, jak kruté pro diváka. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)
  • Postava Kiki byla inspirována dcerou producenta filmu. (mr.filo)

Související novinky

Reklama

Reklama