Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (283)

kinej 

všechny recenze uživatele

Krásná až nejaponsky tradiční pohádka pro malá dítka, ale i pro dospělé, kteří se rádi zavzpomínají na dětství. Děj se odehrává v úplně dokonalém a skvostném městečku a pomalu se táhne ke konci, kde je vygradován scénou se vzducholodí. Pohodovka. Co mám na anime rád, je jako dokáže vyjádřit dynamiku pohybu, což je zde parádně vidět ve scéně, kdy na konci Kiki frčí na koštěti jako o závod. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Za sebe říkám, že ať šáhnete po jakémkoliv Miyazakiho filmu, vždycky je to trefa do černého. Záleží jen na tom, na jaký žánr máte náladu. Kiki se bude líbit hlavně menším dětem. Mně pobavilo hlavně zakomponování zvířátek do filmu. Mluvící kocour Jiji byl fakt k sežrání. Jen ten konec byl trochu useklej. Čekal jsem, že uvidím jak se Kiki v doručování daří a její návrat domů. Ale co, asi mám přehnané nároky. ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Krása. Miyazaki je Boh. To som už asi spomínal. Príbeh o mladej čarodejnici, ktorá v trinástich rokoch odišla z domu nájsť si svoje mesto, a napokon si i v ňom založiť doručovaciu službu. Nie je to nič prelomového, dej je jednoduchý, nenáročný ale zaručené krásny. Hudba rytmická, náladová. Hlavná hrdinka Kiki je skvelá čarodejnica. Ja ako Miyzakifil som tomuto filmu nemohol dať iné hodnotenie ako je maximálne. 90% ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak k miloučké Kiki jsem si našel cestu až postupně, na první shlédnutí mne to tolik neohromilo, ale na další už jsem ve filmu našel přehlédnuté půvaby. Víceméně celou dobu pohodové a veselé pokoukání s úsměvem na rtech (až závěr je více dospělácký), doprovázeno méně vážnou, ale moc hezkou a příjemně poslouchatelnou k filmu laděnou hudbou. Okouzlující prostředí (moře, město, příroda), Kiki je roztomilá, kocourek Jiji bez komentáře, hned bych měnil za našeho černého olezlého Vilíka :-) Kiki je film pro všechny generace - okouzlí každého - třicátníka jako já a nebo mou 5letou neteř. Na závěr mne opravdu rozesmál Jiji a jeho dvoubarevné potomstvo :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho celovečerní animované filmy oplývají zvláštním a nezapomenutelným kouzlem, které lze vidět jen u opravdu malé hrstky snímků podobného žánru. Doručovací služba slečny Kiki není vyjímkou. Vcelku jednoduchý příběh smíchaný s klasicky nádhernou animací, na což se ve výsledku pěkně kouká. Oproti svým jiným filmům zde Miyazaki drží celkem na uzdě svou fantazii a obsazení všelijakých bizarních postav, ikdyž kocour Jiji a jeho ironický tón mě dostal. Zkrátka opět velká spokojenost z mé strany, takže mohu jen doporučit. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama