Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (540)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak takovou bombu jsem snad ani nečekal. Seann William Scott v roli bitkaře je skvělý a nemá chybu. Nedávno jsem viděl Maurice Richard a ten byl dokonalý po hokejové stránce. Goon je opak a dělaný jako komedie, zaměřuje se na bitky než hokej a svou dokonalost také má. Já se neskutečně bavil a i když není příběh nikterak zvláštní, tak děj je od začátku skvělý. Fanoušek hokeje si své najde, poněvadž kdo když kouká na hokej občas nechce nějakou tu bitku na odreagování... 10/10 = 100% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně retardovaná zábava pro večery, kdy se probíráte z narkozy a neskousnete v tv nic pro publikum s IQ nad 60. Stifflerova máma už nejspíš ukazuje kundu jen při cévkování, čili i stárnoucí Stiffler (S.Scott) šel do sebe a své role naprostého debila osekal o typické teenagerovské pitvoření, takže v Goonu zaplaťpánbu opravdu nedělá už nic jiného, než jen hodně špatně bruslí a rozdává pěsťovky. To všechno může být ale ještě pořád mile úsměvná zábava pro mírné až pokročilé milovníky hokeje, neboť některé podobnosti s úrovní našich odborářských lig a divizí nelze přehlédnout a můžeme se jim dementně chlámat, případně alespoň nadávat na to, jak vylízaní američani opravdu udělali i z jinak dynamické a chytré hry (což vám jistě o hokeji potvrdí i strejda Verbal) wrestling na ledě. Víc jsem od toho nečekala, takže i ty pouhé dvě vypečené hlášky, které ve filmu padly vnímám jako bonus. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Hokejový fanda a životem zklamaný trouba, který na bruslích rozhodně nepůsobí jistě, ale umí dát pořádnou ránu. A ono to tak nějak vyjde a dostane se do nižší hokejové ligy. Jako bitkař a mstitel hlavní (trochu vyhaslé) hvězdy mančaftu. A to je asi tak všechno. Nic dalšího, nebo nedej, bože, originálního, nečekejte. Získá si respekt v kabině, občas dá gól zadní částí těla, sbalí holku, která rozhodně není modelka a tak trochu se prý chová jako děvka. Postavy jsou nezajímavé, situace tak nějak monotónní, zábavu jsem teda moc nenašel. Herecky žádná hitparáda, potěší jen výborný Liev Schreiber v roli jiného bouchače. Spoluautor scénáře Jay Baruchel naopak otravný. Srovnání s Rockym mi přijde ulítlé. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte výborný film Nakládačka s Paulem Newmanem, tak... Tak tohle je skoro totéž, akorát zhruba o 1000% vulgárnější. Jindy by mi taková přemíra nadávek asi vadila, ale k hokejovému prostředí se hodí. Kromě titulního natvrdlého hrdiny, který si jde stále za svým, se mi velmi, velmi, velmi (a když tak o tom přemýšlím, tak ve výsledku vlastně mnohem víc) líbil bijec v podání Lieva Schreibera. Možná proto, že tolik připomínal plzeňského "škodováckého indiána" Ryana Hollwega. Bavil jsem se na čtyři hvězdičky, k čemuž přispěly i mnohé výroky sportovního komentátora. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani dramedie, ani sonda do duše násilnického primitiva. Goon se snaží spojit neslučitelné - sofistikovanou kritiku posedlosti násilím a jednoduchou hollywoodskou komedii apatowovského střihu se sprostým a nekorektním humorem. V obou případech zamrzí, že látka není dovedena do nějakého zdárného konce. Když se navíc objeví zbytečné podzápletky (nudná romance) a nesnesitelné postavy (Jay Baruchel), je jasné, že se Goon stane jen pouhou jednohubkou na nedělní odpoledne, v níž tak akorát oceníte pěkně natočené bitky a přesně hrajícího Scotta. Jsem zvědav, jak se svým hokejovým opusem naloží Kevin Smith... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Doug Smith po uvedení filmu pracoval jako policista. (Luky-7)
  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • Halifax Highlanders je fiktivní tým, ale je možnost si koupit jejich dres s číslem 70 anebo 69. V Halifaxu nesídlí žádný reálný tým, co by hrál dospělý profesionální hokej. Avšak profesionální hokej se hlavním městě provincie Nového Skotska hraje. Tým Halifax Mooseheads působí v QMJHL, která spadá pod juniorskou CHL a každý rok má minimálně jednoho účastníka (dva jednou za 3 roky + jeden hostitel a mistři OHL a WHL ) turnaje o Memoriál Cup. Podobně to je i s ostatními týmy z filmu jako města Moncton (Wildcats) anebo třeba Saint John (Sea Dogs). (3T)

Reklama

Reklama