Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (384)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Páćilo : Konečne sa H-námet vystrelil na inú planétu , ako je tá naša, preťažená Matka Zem. Malo to skôr audio , ako vizuálne volume, ale interiér FX - OK.Presvedčivý cast ( postačilo duo ). Gonzalo potvrdil , že nie je bezradným režisérom. Strach z neznáma. Nepáčilo : Apollo téma Ma zaujíma asi ako denný režim súčastného guvernéra v Barbadose. Scifi háky nepotrebujem , mimo tých naj ! Tie F. footage mám už rozsypané úplne všade a teplo uberá na energii , celé to vypratať. V podstate zbytočná vykrádačka starej témy , nasekať už dávno použitý finiš, upravený pre dnešného konzumenta. Svoju klaustrovoltáž si ale drží nad vodou.Je však ďaleko viac lepších SF frightov , ktoré je zbytočne recyklovať , len preto, že...you know. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady "found footage" hororů, který ovšem kromě místa umístění děje nemá absolutně čím zaujmout. Stejně jako u většiny hororů tohoto filmu se tímto stylem snaží jen tvůrci zamaskovat absolutně triviální příběh a dát mu trochu specifičtější atmosféru. Jenže to se vůbec nedaří, atmosféru zde nenajdete ani v tom největším kráteru a nějakou napínavou scénu jakbysmet. Ta závěrečná pointa sice nebyla úplně špatná, ale dalo se z ní taky vytřískat mnohem víc. Ještě o stupeň horší a nudnější než Paranormálně nudné activity. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Footage filmy nemůžou fungovat bez reálného chování hrdinů, A posádka Apolla 18 vypadá, jako by NASA sebrala skupinu chlápků z hospody a poslala je náhodou do vesmíru. Je to přesně ten typ hororu, kde chodí blondýny v noci venčit psa do lesa, když kolem běhá maniakální vrah. Jen si to představte na Měsíci. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je o trochu inteligetnější  Moontrap, ale fakt jen o trochu, protože i zde postavy neoplívají inteligencí a nebo pudem sebezáchovy. A byť se první polovina fakt vleče, tak ta druhá to všechno, dost vynahrazuje a to hlavně atmosféricky. Potvory to má slušný, škoda že sou to jen takový krátký záběry na ně a místy to je lehce nechutný. Ale ve výsledku je to průměrnější film, který opět a zase má nějaký potenciál, ale ten nedokáže plně využít a tak spadne do klasických hloupých klišé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

No vidíte, když se chce, tak to jde a fikce je naservírována s příjemným cynickým nadhledem, který letošní blízký trapný a rádoby autentický příbuzný Paranormal activity 3, neměl a v podstatě se položil sám. Modní vlna found-footage filmů se dostala až na Měsíc, a oproti svým desítkám blízkých či vzdálených příbuzných je ve výhodě, protože není tolik svazována přitažlivostí zemskou a tudíž se na ní neodrazí známé lidové rčení o hlouposti, která nadnáší. Opět však platí, že mise Apolla 18 s trojčlenou americkou posádkou na palubě pracuje s fantasmagorickou tezí o mimozemských civilizacích, ale nečiní tak průhledně, ale slouží to hlavně k rozvinutí divákovy fantazie a úvah na toto téma a ten v podstatě může a nemusí s výsledkem souhlasit, ale vyvolá to určitě jeho zvědavost. Tento podnět pak tvůrci dokonale zužitkují od prvního seznamování s posádkou přes první setkání s nepojmenovatelným nebezpečím po následnou nákazu jednoho z členů a to vše je pěkně zakončeno naprosto cynickým prohlášením ze základny, že členové mají "smolíka" a zachráněni v žádném případě nebudou, ale budou prohlášeni za národní hrdiny. Je to působivá noční můra, ale napínavé to taky stoprocentně není, i když jsem zaznamenal něco jako urputnou snahu o postupné vygradování děje a záběry jakoby z roku 1972 jsou na tu dobu až mimořádně kvalitní, což je v podstatě problém všech filmů v tomto žánru natočených. Přesto si myslím, že je tohle jeden z nejlepších zástupců svého žánru, protože jako jeden z mála zapojuje do své fikční jízdy i diváka a dává mu na vybranou a ten je dokonce ochoten ve slabších chvilkách uvěřit, že snad to až takový blábol nebyl. Hodně tomu napomáhá dokonale přesvědčivá iluze měsíční krajiny, akorát s těmi stíny na Měsíci jsem si nebyl moc jistý. A rusáci ty "amíky" zase jednou v letu do vesmíru předběhli. 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku je zmíněno, že Apollo 17 přistálo na Měsíci 7.12.1972. Ve skutečnosti jde o datum začátku mise. Apollo 17 na Měsíci přistálo 11.12.1972. (Hal_Moore)
  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama