Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 2
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (360)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Mamma mia! Audiovizuální terorismus dosáhl svého pomyslného vrcholu. Dvouhodinové ztrapňování charakterních herců, ošklivých neherců a jednoho sektářského fanatika (ten si to jako jediný zaslouží), doprovázené "hudbou" glamrockových transek a scénářem, za nějž by se nemusela stydět ani otylá autorka venezuelských telenovel, je bezesporu jedenáctým zářím americké kinematografie. A opravdu si přeji, aby jich po tomto útoku zařvalo co nejvíc a já se mohl smát těm hereckým mrtvolám, co vlezly do něčeho takového. Je mi trapně a na blití, až si musím pro spravení nálady pustit 138. díl Rozervaných srdcí a oroštovat u toho na tytrubko.com nějakou nesmrtelnou homoplíseň od Pretty maids. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Mělo se to spíš jmenovat Pop of Ages. Nejenže to naprosto degraduje a zesměšňuje veškeré rockové legendy svým popíkovým ztvárněním jako z High School Musical, má to i naprosto odfláknutou dějovou výstavbu, která spolehlivě zazdívá všechny postavy. Kdyby byla alespoň nosná klasická linka o holce z maloměsta, která si přijede splnit americký sen do LA a přitom se zamiluje do jednoho rockera, bylo by vše v pořádku. To by ale v hlavních rolích nesměly být dvě největší dřeva z Hollywoodu a děj na krátkometrážní snímek roztažený na nesmyslně neúnosnou stopáž. Zdá se, že se Adamovi Shankmanovi v Hairsprayi povedl husarský kousek, když dokázal vytvořit jedinečnou mozaiku osudů (byť velmi naivních), v níž měla každá i malá vedlejší role své místo. V Rock of Ages jsou postavy zcvrknuty na bezživotné figurky, jež jsou charakterizovány jednou holou větou a následně dovedeny k předvídatelné katarzi (většinou wtf muzikálové vystoupení). Navíc na ně ve filmu, kde asi 80% času zabírají songy, bohužel nezbývá místo. Tahle plochá disneyovka (řekl bych, že i plošší než proklínaný HSM) je zkrátka další obětí konzumerismu, která převrací vše, co patří k hudebnímu žánru rock, v povrchní a neuvěřitelně mainstreamové podání. Zároveň jde o další snímek, který kritizuje to, čím sám je (viz nenávist postav k popu a mainstreamu). Tohle bohužel nezachrání ani pár hezkých choreografických výstupů a Tom Cruise, jehož postava má jako jediná něco do sebe. Zklamání 4/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako je možné, že sa v jednu chvíľu dívam na muzikálovú scénu, kde sa všetci zúčastnení pateticky snažia o čosi, čo aj tak vyznie trápne ( sekvencia pri skladbe od Foreigner I Want To Know What Love Is je určite vrcholom ) a vo chvíľu druhú na scénu, ktorá má perfektnú tanečnú choreografiu, ponúka skvelý rockový podmaz ( tú majú vlastne všetky ) a herci sú na zožratie ( napr. sekvencia v strip bare pri skladbe Any Way You Want It od Journey ). A takto to ide celým snímkom. Úbohosť sa strieda so zimomriavkovým prevedením. Totálny, hlboký paradox. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsem rocker nemůžu jinak! Já mám tyhle písničky prostě rád a naskakuje mi husí kůže když slyším: Journey - Don't Stop Believin' nebo Scorpions - Rock You Like A Hurricane. Navíc Tonda pořád umí! Škoda že ústřední dvojice hrdinů sympatická zrovna moc nebyla a tak herecky vše zachraňují staří pardálové Brand, Giamatti nebo Baldwin. PS: Moc bych se přimlouval zda-li by možné aby nějaký český režisér mohl podobně připomenout také českou hudební rockovou scénu z přelomu 80. a 90. let. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Řeknu to dvěma slovy: velký zklamání. Čekal jsem od toho kříženec filmů " Wayneův svět a Mamma Mia! " a dočkal jsem se spíš " High School Musical ". Scénář je velmi špatný, dialogy přímo příšerný. J. Hough a D. Boneta jsou nejenom nesympatičtí špatní herci, ale především příšerní zpěváci. Nechápu jak může někdo vybrat do rockové muzikálu herce, kteří mají špatný hlas i pro dětský pop. Ještě, že film aspoň trošku zachraňuje T. Cruise, P. Giamatti a A. Baldwin. Kdybych těch nebylo, tak bych určitě odpad. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Film byl natočen na motivy broadwayského muzikálu „Rock of Ages“ z roku 2006 od Chrise D'Arienza. (Miro_CZ)
  • V malé roli režiséra hudebního klipu pro skupinu Z-Guyeezz Stefana se objevil režisér a herec Eli Roth. (Miro_CZ)
  • Ve scéně, kdy jede Patricia Whitmore (Catherine Zeta-Jones) autem a listuje sepnutými papíry, poloha skřipce na papíry se mění. (Geriel)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama