Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Režisérský debutant Daniel Nettheim natočil vynikající, skvěle vygradovaný dobrodružný film, jemuž žánrové propojení s rodinným dramatem vůbec neškodí. Naopak vás závěr chytne za srdce, takže rázem jsou pryč počáteční menší rozpaky a převládá pocit hodně příjemného filmového zážitku. ~ V poklidném tempu plynoucí snímek, natočený podle stejnojmenného románu australské spisovatelky a režisérky Julie Leigh, divákovi nabídne nejen pátrání po (ne)existujícím tasmánském tygrovi, ale i mimořádné záběry z nádherné tasmánské přírody a neméně interesantní děj spojený s osudem (neúplné) rodiny, u níž na své misi lovec Willem Dafoe (v hlavní roli) bydlí. Za zmínku stojí i filmová hudba. (Mimochodem, Morgana Davies rozhodně moje nejoblíbenější dětská herečka. Má talent na rozdávání! Doporučuji L' Arbre.) ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Roegovo Walkabout revisited? Ne tak docela. Předlohu neznám (já nedouk), film je uspokojivý do té míry, než začne míchat žánry, uznávanou klasiku s popem. Walkabout, Rambo, Deer Hunter... Díky, ne -- tyto reminiscence sem nepatří. Tady má být vidět a slyšet tasmánská příroda, ta má zvonit jako zvon, proboha, a jistě ne jako umíráček. Ať už je příběh sebeblbější a nedotaženější, nějaký další film to napraví. I když hrdina vypadá, že chodí v recyklovaných šatech. Možná je to pro tento snímek symptomatické. Člověk tam pak chce jet (letět) a žít tam. Zvláštní účinek průměrného filmu... ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Pátrání po tasmánském tygrovi nese bohužel všechny znaky, které mně byly vždy proti srsti. Tím hlavním je úplně (pod) průměrný scénář, který je naprosto nudný a nepřináší zhola nic nového. Chápu, že asi museli tvůrci naplnit nějak přiměřenou stopáž filmu, ale to se jim evidentně nepovedlo. Tak se dočkáme klišovité vložky s místními aktivisty, podrazy ze strany „zaměstnavatele“ a citového sblížení …… Tohle já fakt nemusím. Natočit tenhle film, jako souboj muže a zvířete, jo to mohla být úplně jiná káva. Příroda je nádherná, až čarokrásná a Dafoe má pořád to charizma a koule, aby dokázal zahrát skoro všechno. Jenom kvůli těmto dvěma faktorům tak dneska šoupnu za tři. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem filmu je Willem Dafoe, který to tahá nahoru. Zápletka filmu, do které ani nepočítám hon na tygra mě absolutně nezajímala. Možná kdyby se film soustředil pouze na hlavního hrdinu a nezabýval se zbytečnostma (rodina - ano je to tak - je zbytečná) by možná film byl daleko lepší. Takhle je to průměr. 50% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dafoe, přiroda a "The Boss" Bruce Springsteen vynikající, mohlo to být opravdu ještě více skvělý snímek, kdyby byl celý jen o Dafouovi a jeho čas strávený v přírodě. Speciální je pro mě v tom, že sem ho viděl na trase Soul-Dubai v A380, než jsem šel spát, protože mi bylo smutno a tenhle film se mi perfektně hodil do noty. 65 % a mohlo to být ještě lepší, škoda nevyužitého potenciálu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • William Dafoe měl během natáčení v tasmánské přírodě problémy s pijavicemi. Při jednom rozhovoru žertoval, že neztratil ani kapku krve, což byla reakce na Dafoeův předešlý australský snímek Svítání (2009), kde se při natáčení jako i zde setkal se Samem Neillem. (mi-ib)
  • Ochránci přírody žádali ochranu vakovlka už od roku 1901, politické obtíže ale umožnily zavedení ochrany až v roce 1936. Ta byla tasmánskou vládou oficiálně vyhlášena 10. července 1936, to jest 59 dní předtím, než poslední známý jedinec zemřel v zajetí. (Beastmaster4)
  • Jedná se o první celovečerní film režiséra Daniela Nettheima po jedenácti letech, běem nichž pracoval především na televizních seriálech. (mi-ib)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno