Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál priamo naväzuje na film Zkazená mládež z roku 2007 a opisuje osudy študentov, ktorí prežili masaker. (slavo_held)

Recenze (66)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na doporučení jen poslední díl, jako ten, který za něco stojí. Ta romantika to kazila, ale vzhledem k tomu, že 7.díl má stopáž hodinu 20 minut, tak tam něco navíc být muselo (navíc to nepůsobilo moc reálně, ale i taková událost v 1% případů může nastat). Přestože je to seriálové pokračování, tak ten díl, který jsem viděl své opodstatnění má. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Dokonalý, ucelený obraz dění po tragédii, která nastala v závěru původního Klass. Každá epizoda přichází s originální zápletkou, jejíž celek je úzce svázaný s prvotním snímkem. Pár epizod je sice slabších, ale kompletně se jedná o výtečné dílo, které by se mělo i s filmem povinně promítat na školách. Nejlepší epizody: jedna, čtyři a sedm. Poslední epizoda navíc dává původnímu filmu zcela nový rozměr. Prostě doporučuji. 84% ()

Reklama

Koocik 

všechny recenze uživatele

Víte, ono se říká, že co je potřeba, aby se člověk změnil a to nejen v otázce chování, ale prostě celkově. Někdo říká, že to snad ani nejde, ale já jsem jiného názoru. Prakticky půl dne čumím na tento seriál a hltám to natolik, že nešlo přestat, dokud to neuvidím celý. První filmík, který předcházel tomuto seriálu, už byl sám o sobě pořádna klasa, kterej si zahrál s vašema nervíkama, takže už jste třeba ani neplánovali, že by vás mohlo psychicky rozkouskovat ještě něco jiného. A ono ejhle, přeci jen přijde ještě i silnější kafíčko. Samotné zpracování je naprosto skvělé, ale co je na tomhle nejlepší je to, jak vás to celé dokáže zpracovat. Pořádně si to pohraje s vašemi myšlenkami, s celou vaší psychikou, že začnete přemýšlet o životě a svých vlastních skutcích, které jste v životě provedli. Neskutečně emotivní a troufám si tvrdit, že víc emotivní snímek nenajdete. Jednotlivé proměny osobností a životy jednotlivých aktérů jak přímo zúčastněných, tak i ze strany rodičů, je naprosto skvěle vyobrazeno a zahráno s bandou praktických amatérů, čemuž se člověk i pak sám diví, že v celku to působí tak úžasně. Jednoznačně ale pro mě osobně byla nejvíc emotivní a nejlepší epizoda v pořadí s číslem 6, která se týkala Thomase. Povinně bych todle pouštěl na školách, aby lidé věděli, čeho se kolikrát i nevědomky s pocitem zábavy na sobě dopouští, a že né všechno je sranda, pokud se tomu někdo směje. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

kto nevidel úvodný film, nemá pre neho seriál žiadnu cenu. V seriáli sa už tvorcovia zahrali akosi na psychológov a psychiatrov, venujú sa osudom jednotlivých zainteresovaných "po ...." Ale celé sa mi to zdá také .. akési ... ako v tom českom rčení "pozdě bycha honiti". Najlepšie diely, 1., 4., 6., no a ten 7. ??? tam to fest pohnojili :( . ()

zuzka236 

všechny recenze uživatele

K pokračovaniu filmu Klass niet čo dodať... každá jedna časť priniesla niečo nové a iné, pocity spolužiakov, učiteľov, pozostalých rodičov šikanujúcich a najmä samotného Kaspara, prežívanie jeho priateľky, jedného z jeho šikanérov Tomasa a rodičov Jozefa naozaj dojali. Málokto dokáže pochopiť a vcítiť sa do ľudí, ktorým sa v živote prihodí niečo takéto, myslím, že tento seriál bol naozaj dobre spracovaný a divákom to sprostredkoval najlepšie ako sa to dalo ukázať. v niektorých častiach bol otvorený koniec a mne chýbal uzavretý koniec bez otáznika v mojej mysli :-) - napríklad v časti s Theou a listom od Kaspara a v časti s rodičmi Paula a Andersa. ()

Zajímavosti (3)

  • V 6. epizodě se ochrnutý Toomas Sinijärv (Joonas Paas) doma ve svém pokoji vybourá na vozíčku. Když mu následně pomohou rodiče, tak Toomas pohne nohami. (ČSFD)
  • Laine Mägi, která ve filmu ztvárnila roli třídní učitelky, je matka Mikka Mägiho, hlavního ze šikanátorů Paula. (Maty.tekk)
  • Kaspar (Vallo Kirs) má v siedmom dieli na kľúčoch prívesok s podobizňou Marylina Mansona. (metal.storm)

Reklama

Reklama