Reklama

Reklama

Tyranosaurus

  • Velká Británie Tyrannosaur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Největší kvalitou soustředěného, formálně strohého a neokázalého snímku jsou herecké výkony hlavních představitelů, Petera Mullana a Olivie Colmanové, kteří si zopakovali své role z Pod psa a oba i s režisérem získali za své výkony mezinárodní ceny na letošním festivalu Sundance. Celovečerní debut Paddyho Considinea vychází z jeho krátkého snímku Pod psa, v němž zkoumal postavu zahořklého agresivního vdovce Josepha i jeho setkání s prodavačkou Hannah, pracující v charitativním obchodě. Zatímco Josepha pro sebe podle vlastních slov objevil důvěrně, postava Hannah ho nadále lákala. Considine nabízí syrové, temné drama o dvou osamělých bytostech, jejichž osudy postupně odhaluje. Vychází tak najevo, že Hannah, jejíž víra a dobrota se Josephovi zpočátku zdály jako uklidňující útočiště, žije v pekle mnohem horším, než si kdo dokáže představit. Vztah, který se mezi nimi nesměle rodí, může být pro oba nadějí na vykoupení... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

easaque 

všechny recenze uživatele

hodně surový snímek, který víc než příběhem zaujme hereckými výkony hlavních představitelů. Depresivnost čpí skoro z každého okýnka a bezvýchodnost ze zatrpklosti jejich životů Vám nejspíš neudělá dobře, stejně jako mě. Na výsledných 4 hvězdičkách (i když slabších) má největší zásluhu asi civilnost snímku a jeho provedení. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk z britských ostrovů, jehož největší devizou je uvěřitelnost a reálnost. Právě reálnost dělá z tohoto snímku nezapomenutelnou existenciální záležitost, z níž se nejeden a nejedna budou dlouho vzpamatovávat. Včetně mě. ~ Grobiánský neandrtálec a necita Joseph. I přes trpkou realitu stále v Boha věřící a domácím terorem zdeptaná Hannah. A i další okolo nich. Osamělí ztroskotanci potulující se bezmyšlenkovitě světem, nad jejichž osudem jakoby vybublávají na povrch ty nejniternější lidské touhy a potřeby, nedůvěra (a zároveň potřeba důvěry) k lidem okolo. Víra a dobrota upozaděná nahromaděnou agresí, jejich chováním, zpackaným životem. ~ Ze všeho nejvíc ční ta tragikomika veškerého našeho počínání / počínání postav, ta nespravedlnost, kterou ani Bůh nezastaví, ta nemohoucnost, s níž jdeš proti smrti, ta neschopnost se rozhodnout, udělat životní změnu. Rozmlácená kůlna mrtvého psa, mrtvý tyranosaurus. Vzpomínky. Minulost. Tmavý filtr kamery a neutěšená šeď britské reality i osobního života hlavních (i vedlejších) postav. Postav psychicky zdeptaných. Postav s rozdrásanou duší. Časté vulgarismy v jejich promluvách. ~ Výsledkem je katarzní drama s primárním posláním: být vykoupen. Moci se vydat na novou cestu oproštěnou od svých předchozích hříchů. Výsledkem je drama emocionálnější než Trier, zároveň však i skutečnější než zmíněný velikán evropského alternativního proudu. Drama mistrně zahrané, mistrně napsané. A tragicky přesvědčivé. 100 %. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Číročíra britská sociálna dráma s námetom zo života. Osud sa s obyčajnými ľuďmi nemazná, čo platí aj pre ústrednú zúfalú dvojicu. Niekto v sebe objaví už dávno zabudnuté city a niekto sa celkom nečakane aj za cenu hroznej veci, dokáže vzoprieť nepriazni osudu... Film stavia hlavne na výborne napísaných charakteroch a výrazných hercoch, hviezdili najmä Mullan a Marsan. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Temne, surove, ohavne, smutne, úprimne, ale nesmierne pravdive. Tak ako spievajú Cannibal Corpse (perverse suffering ...) Bytosti, ktore si hovoria "ludia" sa pohybujú častokrát okolo nas a my ani nevieme, za ktorymi dverami sa odohravajú smutné príbehy este smutnejšich hlavnych predstavitelov. Tento film je o dvoch takychto ludoch, o dvoch ludoch, ktorým veru do smiechu zvacsa nieje. A veru nie všetko je zlato, čo sa bliští... PS: pri "pissing" scene mi veru prešiel mraz chrbtom, ohavnosť najhrubšieho zrna!!! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Krom pár míst téměř konstantní deprese aneb když nejveselejší/nejpohodovější částí filmu je sešlost na způsob pohřební hostiny. Ale pro tenhle typ snímků mám prostě slabost, zvlášť pokud mě osudy/příběhy hlavních hrdinů nějakým způsobem hlouběji zasáhnou a o zbytek se postarají přesvědčiví herci v dobře napsaných rolích. Což bylo v případě Tyranosaura splněno a díky nátuře postavy Josepha se filmu podařilo vyhnout nějakému dojímání a v podobném duchu se nesl i řekněme smířlivý konec. Pod psa jsem neviděl, takže nemůžu srovnat, jak se režisérovi podařilo původní námět rozvinout, nicméně na celovečerní režijní debut myslím kvalitní práce za silné 4*. „Chvíli jsem si za to odseděl. Dostal jsem spoustu dopisů od lidí, co psali: Dobře. Vážně dobře. Udělal bych totéž. Ale nikdo to neudělá. Každý na to myslí, ale udělal jsem to já. To je rozdíl mezi mnou, tebou a zbytkem světa.“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Paddy Considine věnoval film své matce Pauline Considine. (Čulo)
  • Peter Mullan a Olivia Colman si zopakovali své role z filmu Pod psa (2007), který také režíroval Paddy Considine. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama