Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Dobře uchopené a výjimečně skvěle zrežírované. Postupně prolínání současnosti s minulostí diváka zbytečně nemate. Akce je servírovaná syrově a bez zbytečných kudrlinek. Tohle je poctivka Thriller, který rozhodně neškatulkujte do špionážní šablony s klasickým happy endem....dobrá práce...salame aleikum.... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ale ani nekompromisný Sean Bean likvidujúci teroristov v Takenovskom štýle to nad priemer nevytiahne. Línia s arabským teroristom je zaujímavejšia (lebo nie je tak priamočiara a Bean nie je moc dobrý herec), ale celkovo film neponúka žiadne zaujímavé momenty v akčných scénach ani v dialógoch. 6-/10 ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme film tématicky podobný legendárním Profesionálům. Akorát v tomhle filmu se oni profesionálové chovají jako amatéři. Vážně si agent britské tajné služby nedokáže snadno poradit s jednou cvičenou muslimskou opicí? Vážně se nechá skoro pokaždé překvapit zezadu? Nechá si od zadrženého vykopnout pistoli z ruky? No to snad ne. A vykreslení onoho muslimského teroristy bylo ještě víc než přívětivé oproti realitě. Takhle dobře, že se muslimáci chovají k ženám? Zvlášť k děvce, co ojede každýho na barových záchodcích? Takový by přes hubu chtěl dát i normální člověk. Muslim by jí chrstnul leda kyselinu do ksichtu a né, že když to tedy bylo naposled, tak to je všechno ok. No kamarád, co procestoval muslimské země by mohl vyprávět, jak krásně muslimové zacházejí se ženami. 2* za Beana, fandil jsem mu. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Filmů o arabským fundamentalistickým terorismu se v poslední době vyrojilo celkem dost, ale málokterej mi přišel tak špatnej jako Cleanskin. Mladej sekularizovanej Arabák se nechá zblbnout kecama fanatickýho dědka - mullaha a stane se z něj terorista. Jeho jímavá katarze, v jejímž rámci svádí vnitřní boj a naslouchá dědkovým žvástům, zabere asi půldruhý hodiny filmový stopáže, takže je to celkem nuda k posrání. Do toho se tam jako šváb v hovně motá Boromir, kterej očividně neví kudy kam a vzbuzuje spíš lítost; působí tak nějak dědkovitě a já dodatečně s překvapením zjistil, že je mu už 53 let. Film ve mně zanechal pachuť pokurvený filmařiny a nenaplněnýho potenciálu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Namiesto prvoplánovej "takenovky" komplexný, epický príbeh, v ktorom je paradoxne línia s Arabmi, skáčuca v čase, výrazne zaujímavejšia než Seanovo kopanie do žien a upaľovanie údenáčov. Je tam všetko, od ultrabrutálnej akcie až po nefalšované emócie. Jeden finálny zvrat je predvídateľný, druhý pokračuje v línii úspešného vyhýbanie sa klišé. Chvíľu som uvažoval, či nevpálim plný počet. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama