Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (204)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna zanrova jednohubka, ktoru drzi nad hladinou zabavy prekvapivo rezia. Akcne sceny su dobre natocene a film ma neskutocne rychle tempo, takze aj ocividne nezmysly v scenari sa daju odpoustit. Cage je prekvapivo silno utlmeny (trapny je snad len v jednej scene na zaciatku) az mi ho bolo skoro luto. Jedinym a podstatnym problemom tohto filmu je zaporak, ktory je neskutocne trapny a otravny. Ani na chvilu som neveril, ze by z neho mal ist strach. V scene, ked jedna postava povie, ze sa ho boji jeho dospely syn som vyprskol od smiechu. Napriek tomu sa jedna o zabavnu zanrovu jednohubku na jedno pozretie. 5/10. P.S.1: Kopa scen v tomto filme bola dost neoriginalnych a keby sa zmenilo par detailov, tak by sa to kludne mohlo volat: Fugitive 3: Stolen. :-). P.S.2: Som zvedavy ako dlho bude este Cage tocit filmy s rozpoctami kinofilmov, ked ich vobec neuvadzaju do sirokej kinodistribucie. Seagal, Van Damme a spol. mu uz drzia miesto vo svojej lige. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se jednou překonal a to vlastně celkem dvakrát. Za prvé, jsem se v sobotu večer rozhodl koukat na televizi, což znamená čumět minimálně hodinu na reklamy a za druhé, jsem byl ochotný dát šanci Nicolasi Cagemu. S tím je to vždy obrovské riziko, protože jeho výtvory jsou většinou nejistý podnik. Buď stvoří koukatelný film, nebo naopak paskvil, točený někde v Makedonii, partou amatérských filmařů. Tady jsme sice zůstaly u emericých exteriérů, ale amatéři z Makedonie asi dostali pracovní víza a s Nickem ruku v ruce stvořili další ultrapitomou sračku, na téma již miliónkrát natočené a to v různém stupni kvality. Tady nám kvalita jaksi značně pokulhává a hereckým výkonem nepřesvědčuje ani hlavní hrdina, už vůbec ne pošahaný robotaxikář o slečně dceři a zástupcích honičů s odznakem, je už asi zbytečné se vyjadřovat. Takže jsem si užil příjemnou hodinku s reklamou :-) a s podobných filmových experimentů, jsem zase na pár týdnů vyléčen! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Lupič gentleman kontra psychopatický mrzák. Komu budete držet palce Vy? Druhý jmenovaný si fandění zaslouží víc už proto, že Nicolas Cage předvádí svůj běžný, sympatický avšak herecký standard, kterým se živí už pěknou řádku filmů. Oproti němu Josh Lucas antisociáně hláškuje, ční nad filmem svojí vizáží a hlavního hrdinu upřímně nenávidí. Will Montgomery (Nicolas Cage) je největší bankovní lupič Ameriky. A po odpykání osmi letého trestu (kupodivu jeho vizáž zůstala po takové době zachována bez jediné fyziognomické změny a proces stárnutí a změn, výjma psychopata Vincenta, se zastavil u všech postav!) za jednu takovou loupež na sebe přivolal krutý hněv a pomstu svého bývalého komplice Vincenta. Z toho se mezitím stal mrzák pracující u taxi služby s umělou nohou a bez prstů o které přišel, když nafingoval svoji smrt. A nyní má v moci Willovu nezletilou dceru za kterou požaduje svůj nevyplacený podíl z tehdejší loupeže. Pokud se tak nestane, tak dceru zabije. Willovi nezbývá než dceru ze zamčeného kufru taxiku vysekat než psychopat splní svoji hrozbu. Nicolas Cage oprášil kdysi úspěšnou spolupráci s režisérem Simonem Westem, kterému se již delší dobu výraznější režijní úspěchy vyhýbají a až na " Postradatelné 2" jsou jeho filmy divácky ignorovány a někdy až přehnaně v nich plýtvá svými ambicemi, kterých většinou nedostojí. Cage je v béčkových filmech poslední dekádu jako doma. Ani nápad, aby se s tímhle thrillerem vrátili na výsluní, ale ani vyloženou ostudu si dvojice jeho natočením neuřízla. Předně téměř všechno, co je v tomhle snímku k vidění, už bylo viděno stokrát jinde. Z hlediska nápaditosti scénáře se motiv unesené dcery a pomsty komplice nedá považovat za nijak objevný. Stačí si vzpomenout na starší snímek "Útěk do Mexika" a další. Inovativní přístup k ohranému scénáři West aplikuje jen v menších dávkách, ale i to se počítá. Herecky má Josh Lucas jasně nad Nickem Cagem navrch. Všechny scény s jeho psychopatem nemají chybu. Naopak scény s FBI jsou to nejhorší prezentací federálů jakou jsem za poslední dobu ve filmu viděl. V podstatě zločinec Will, i když je hodný jako nikdo na světě, si v pohodě s agenty tyká a celkově je to trapné až na půdu a naprosto nereálné, jak v dialozích, tak i k přístupu k věci. Film však kráčí především akční cestou. Nasadí téměř dynamické tempo, nabídne pár převrácených aut a několik napínavých sekvencí. V rámci kategorie B se jedná o velmi dobrý počin. Chyběl jen ten moment překvapení a méně rutinní potažmo seriálový přístup jak ze scénáristické strany, tak i z té režijní. Dvojice West & Cage si tímto filmem spolehlivě upevnila svoji (nevalnou) pověst z poslední doby. Prvně jmenovaný je snaživý režijní rutinér inklinující k seriálovým schématům a druhý jmenovaný je herec nečtoucí důkladně scénáře k filmům ve kterých následně hraje. Mé hodnocení: 60% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

simon west sa po mechanikovy opat vracia do svojho oblubeneho new orleans a tento raz si na pomoc zavolal akcnu ex-ikonu nica cage-a s ktorym stretol vo svojej prvotine con air. spolu vsak vyprodukovali tak slaby film, ze musel byt po dvoch tyzdnoch stiahnuty z kin lebo nedokazal nic utrzit, co ma pri jeho kvalite vobec neprekvapuje. cage hraje ako namesacny uz niekolko poslednych rokov a nik iny nie je o nic lepsi, ihsanova swingova hudba tepa pocas filmu non stop, ale dosahuje tak maximalne len totalnej otravnosti. skoda ze west sa rezisersky uz nikdy nepriblizil k remeselnej kvalite ktoru ukazal u svojich prvych dvoch filmoch a v stolen dokaze i 35 milionovy rozpocet nechat vyzerat ako seagalovske cecko urcene priamo na video a nie ako film do kin... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Místy slušný thriller, místy strašná blbost. Stejně tak výkon N.Cage. A teď, kdo za to může..? Režisér podle mě vůbec nezvládl klidnější části filmu a scénář byl naprosto otřesnej. Klady jsem viděl ve střihu a hlavně v hudbě, která velice slušně podtrhávala akční scény. Přesto pouhých 55% Celková naivita a trapnost agentů FBI byla i na mě moc. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama