Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (449)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bizarná štýlovka, ktorú asi málokto rozchodí, pretože ide dôsledne proti diváckym očakávaniam a bežným pravidlám rozprávania príbehov. Zdanlivo teda plynie odnikiaľ nikam a nemá pointu, tobôž katarziu, len zbierku čudesných postáv v podaní hercov, ktorí sú všetci na Oscara, niekoľko ultrabrutálnych scén a fantasticky zrežírovaných okamihov. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tuto kriminálnu historku veľmi pekne vystihuje úryvok piesne Daniela Landu "strieľanie je dneska v móde hlavne pre tých z cudziny, tak ostaňte radšej doma a nerobte kraviny". Takýchto konfliktných príbehov medzi amatérmi a profesionálmi, už bolo sfilmovaných ozaj dosť a tento patril k tým lepším. Podanie filmu pôsobí komornejšie, treba si všímať každý dialóg a každý moment podáva dôležitú informáciu a k tomu ostro servírované príznačné črty povahy jednotlivých postáv. Po Zabitie Jesseho Jamesa znovu Andrew Dominik zvolil alternatívu nespútanej streľby a schémy prežije ten najlepší. Opakovaná spolupráca s Bradom Pittom vyznela slušne a potešilo ma ho znovu vidieť s kvérom v ruke. V jednú chvíľu som mal z toho fakt skvelí pocit, aký som mal naposledy pri pozeraní Road to Perdition, ale tento potenciál si film bohužiaľ neudržal. Dosť nevkusne, alebo umelo vyznela opakovaná pozornosť ekonomickej situácie v USA, ktorá sa šírila prostredníctvom televíznej siete. Aj keď poprava Trattmana na križovatke bola výborným momentom, film v konečnom čísle u mňa obstál na 70%. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dosť ukecaný film. Mal však zvláštne príjemnú atmosféru. Páčil sa mi jeho vizuálny štýl. Vlastne sa mi veľmi páčil. A záverečný monológ je viac než výstižný. Dokonca ani nevadili tie politické kecy, čo slúžili v niektorých scénach ako podmazy. Nejako som ich nebral moc na vedomie. Zvláštny dojem, ale rozhodne dobrý. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je velice dobře možné, že jsem nepochopil, co se mi tvůrci snažili říct. Tuším, že to bylo něco o povaze či metaforické duši současných Spojených Států - pokud však u filmu máte neovladatelnou snahu dívat se na hodinky cca od páté minuty snímku až do závěrečných titulků, je dost pravděpodobné, že chyba nebude jen na vaši straně. Nějak jsem postřehl, že se tvůrcům moc líbí The Sopranos (hej, mě taky!) a Tarantino, soudě podle stylu a témat dialogů a ústředního tématu. Co mi nedochází je jednoduše to, proč by se na tenhle film měl kdy někdo podívat - na vině je pro mě především ani-ne-tuctový scénář, který by z močůvky zívání Pitt s Gandolfinim nevytáhli, kdyby vystřihli nejlepší výkony svých kariér - nejde o to, že by tady byli špatní, jsou prostě repliky a scény, které neprodá nikdo. Navzdory vší té nudě je tady k nalezení hrstka slušných vtipů a dobrých herců, takže se to se zatnutými zuby do konce dodívat dá. A pořád je tu ta možnost, že to šlo jen hodně mimo mě osobně, takže jestli máte chuť- dejte si... 30% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt pre divákov, scenár proti divákom. Prečo? Neviem. Možno sa pán Andrew Dominik nevedel rozhodnúť medzi filmom-noir bez klobúkov a tarantinovsko/coenovskou konverzačnou gangsterkou. Na to druhé ale nemá. Takže tam môže byť problém. Alebo možno je na vine predloha. O tom ale pochybujem. Skôr problémy s jej spracovaním. Aj keď ten koniec bol cool. A réžia mala silné momenty. Preto za mňa benevolentné 4 hviezdičky. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu, keď Russell (Ben Mendelsohn) a Frankie (Scoot McNairy) diskutujú o možnosti robenia či nerobenia prevratu, líže Russell zmrzlinu, ktorá v ďalšom zábere zmizla. (Crybaby)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama