Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to stejnej nářez jako veškerá muzika Motorhead. Dostávalo mě hlavně to, kolik neuvěřitelnejch informací jsme mohli slyšet, ale i přímo vidět, z Lemmyho osobního života mimo kapelu. Ten člověk je vážně borec. Srážka v hodnocení je hlavně za to, že autoři to dle mého občas přeháněli s množstvím výpovědí naskládaných za sebe v extrémně rychlém sledu. S čímž souvisí, i přes bleskové prostřihy, zbytečně rozsáhlá stopáž. 80 % Oblíbená část- vyprávění historky o kraťasech ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ikdyž dokáže upít slona, hudebně i sexuálně bude asi taky neskutečně plodný, a možná že s ním bude i opravdu sranda, tak přesto všechno na mě Lemmy působil jako hodně divnej chlápek od vedle. Člověk, který si doma věší hákový kříže na zeď a tvrdí, že není nacista, prostě nemůže mít všech pět pohromadě. Navíc mě ani ta jeho hudba a pozérská nálepka nejhlasitější kapely na světě moc nebere...5/10 ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

ač nejsem zarytou fanynkou Motorů, a o Lemmym Kilmistrovi se mi vždycky vybavilo jedině to, že jeho hlas mi připomíná motorovou pilu a jeho image už je asi tak od první světové války pořád stejná..normálně sem nestačila valit bulvy!! a už se ani nedivim té tisícovce opíchaných bab, co si nestihly určitě kromě valení bulev ani vytřít vulvu..Tenhle Pepík Váńa světové metal scény je prostě fenomén, a originál z trochu jiného těsta, než na co jsou holky zvyklé z telenovel. Rozhodně mě kromě sledování jeho kariery nadprůměrně bavily jeho hlášky. Tak jedna na ukázku: lemmy ke svému synovi, aneb dávka životní moudrosti: "Musíš mi něco slíbit!! nikdy nešňupej kokain!!je to svinstvo!!" syn : "ano tati, nebudu"..Lemmy: "radši si vem speed!!!".. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Lemmy je jen jeden a zná ho snad každý na světě. Nikdy nepochopím co vše dokázal přežít a pozřít, když si ho porovnám s Ozzym tak život měli určitě podobný a z Ozzyho je plápolající se troska a Lemmy je stále v kondici. Nejsem zatvrzelý fanda Motörhead, ale bylo mi ctí je vidět na živo a tento dokument jsem hltal od začátku do konce. Parádní práce. 5z5 ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Sex, Drugs and Rock´n´roll ve své nejryzejší podobě. A také chlast, gamblerství, nejtvrdší, nejhlasitější a nejrychleší muzika, ale i jedno velké otevřené heavy metal srdce. Čeho si hodně cením, že mu sláva, na rozdíl od některých jiných, nevlezla na mozek. Pěknej oslavnej dokument, kdo by takovej o sobě nechtěl jednou vidět? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama