Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

nascendi

všechny recenze uživatele

O Lemmym som v živote nepočul, tušil som, že jeho hudba nebude aj mojou hudbou, ale aj tak som si pozrel dokument, pretože 86 % je pre mňa argumentom. A nebol som vôbec sklamaný. Keď sa vyznal zo svojho obdivu k Elvisovi, Buddy Hollymu. Little Richardovi a Beatles, pocítil som sympatie, ktoré pri časti jeho výrokov a hudby pretrvali, i keď som mal pocit otca, ktorý svojmu synovi príliš nerozumie, aj keď nepochybuje, že je jeho. Samozrejme tie ďalšie atribúty jeho osobnosti, ako chľast, drogy, čudná zberateľská vášeň a ďalšie mi už nič nehovoria, dokument ako celok považujem za kvalitný a prínosný. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Včera večer sme ja a moji kámoši ubalili džointa, otvorili plechovku piva a začali pozerať tento namakaný dokument, ked v polovici filmu otvorila kamoška dvere a opýtala sa :'' Chlapi, kedy chcete objednávať to takeaway?'' , ja som nepočul asi lepšiu reakciu ako :" To záleží, kedy povie Lemmy! '' - taká legenda je fuckin Lemmy! ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja, jakozto obrovsky fanda Motorhead musim ist sakramentsky vysoko. Lemmy je kult sam o sebe, to, co dokazal on /hlavne ta spotreba Jacka Danielsa ....../ - tak o tom sa mnohym moze len snivat. Takto ma vyzerat prava rock´n´rollova hviezda. "Dokdy minite takhle zit? Asi tak do roku 2045, pote se trochu zklidnim". 100 % ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Tak upřímná výpověď jednoho nestárnoucího rockera se jen tak nevidí. Člověk, který měl už dávno ležet naloženej nabalzamovanej v mauzoleu, pořád hraje rock'n'roll, obráží turné, láduje se Jackem Danielsem a klátí fanynky. I po šedesátce! "Lemmy je kurva radioaktivní kovboj." - "Johnny Cash jako hardrockovej motorkář." - "Model z druhé světové války." - "Směs černýho Barta a Mad Maxe." - "Kapitán Hook! Mix kovboje, metalu a rock 'n' rollu." - "Dostal jsem fet pro Hendrixe. Byl to dobrý člověk. Dal jsem mu deset tablet, mě dal tři. Byl velkorysý." - "Nedali byste si nějakýho Jacka Danielse? Jasně, říkáme. Lemmy otevře láhev Jacka a podává mi ho... Napiju se, pak ji dávám Zakkovi, napije se a dává ji zpět Lemmymu. Ale Lemmy už otevřel další pro mě, a dokonce ještě jednu pro sebe. Otvíral nám to jako pivo. Přitom měl pořád lahev v krku. Oh, sakra, ne, ne... " ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dokumentu predsa len niečo chýbalo, aby bolo celých 116 minút plnohodnotných. Ale to, že tvorcovia (a nielen oni) robili z Lemmyho uctievaného boha im maximálne kvitujem. Len sa nad tým totiž zamyslite. Skoro nikto nerobí svoju prácu tak dlho a tak dobre ako Lemmy. Zostatok rockerov je už dávno pod drnom alebo ich bez pardónu môžem označť za "živých-mŕtvych". Ten chlap má moju úctu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama