Reklama

Reklama

83. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 83rd Annual Academy Awards
všechny plakáty
Rozhovor 4
Publicistický
USA, 2011, 180 min

Účinkují:

James Franco, Anne Hathaway, Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Sandra Bullock, Marisa Tomei, Halle Berry, Alan Menken, Randy Newman, Robert Downey Jr. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

83. ročník udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2010 proběhne v Hollywoodu 27. února 2011. Diváci HBO mohou sledovat přímý přenos v pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 21 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po třiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2010. Tím okamžikem bude pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Rozhovor 4

Recenze (139)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Přístup balvana Franca k Oscarům by se dal charakterizovat takto: Frankly, my dear, I don´t give a damn. Ve 127 hodinách mu odpadla ruka, tady evidentně ústa a mozek. Anne Hathaway zas působila jako postava Rachel Berry z Glee, klubko nervózní energie, které se (bohužel) nedá vypnout. Jako kdyby si každý z nich vzal jinou drogu. V kombinaci s několika podivnými kolážemi to byl největší moderátorský výbuch poslední dekády. Mládí vzad, geronti /nebo Gervais nebo klokan Jackman/ na pódium. /originální verze/ ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Oscarový ceremoniál má pro mne nezaměnitelné kouzlo. Noční seance, kdy u televize naživo sleduji tuhle největší filmovou událost na světě jsou svým způsobem jedinečné a určitě za to může samotná síla okamžiku předávání těchto cen. Možná i proto jsem ochoten v průběhu přenosu odpustit spoustu věcí a jen se bavit tím neskrývaným, ale jedinečným patosem a podlézáním. Nikdy se ale na zvučnost samotného jména "Oscar" nespoléhalo tak, jako tentokrát. Měl jsem čas a dodatečně jsem si proklikal záznamy řekněme pěti posledních předávání a bohužel jsem si potvrdil, to, co mě pálilo již při živém sledování 83. předávání cen Akademie. To, že ceremoniál tak rychle "utekl" nebylo způsobeno jeho svižností a lehkostí, ale spíše absencí nápadů, silných okamžiků, sestřihů, hostů atd. Prostě čehokoliv, na co může divák vzpomínat. U Oscarů si cením role moderátorů jako prvku, který má večerem provádět, ale nemá překážet pravým hvězdám. Silní moderátoři i tak umí zanechat stopu, to se tentokrát nepovedlo. Obrovské zklamání nastalo již při úvodním proslovu, kdy se úplně rezignovalo na klasické představení potenciálních oceněných. Další dění se pak dělo spíše v duchu odškrtávání jednotlivých kategorií, než prožívání slavnostního večera. Na druhou stranu má tenhle ceremoniál výhodu v tom, že je každý rok jiný a tím pádem je stále na co se těšit a doufat, že to, co se nepovedlo, se příště povede. Jedním z mála přínosů letošního roku bylo závěrečné nastoupení oceněných, které působilo - v kontrastu s klasickými rychlými (ale praktickými) konci po děkovné řeči nejlepšího filmu - docela mile. ()

Reklama

tojowoeZNK odpad!

všechny recenze uživatele

Moje prvni sledovani oscaru dopadlo tak ze sem usnul u druhe reklamy... Ted ze sestrihu usuzuju ze je to nudna mrdka plna trapnych picusu, navic nesnasim takovy vytepleny show a vlastne ani novy filmy nesleduju. S vysledkama taky nespokojenost protoze sem ve vsem fandil Coenum kteri dostali na prdel, takze ja rikam nachcat ! ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Tak mám z tohohle ročníku velmi smíšené pocity. Ceny dopadly tak jak dopadly (podle očekávání, můj favorit, snímek Králova řeč, odešel jako víěz, v hereckých kategoriích bylo též předem jisto), jenom na Děcka jsou v pohodě se cestou tak nějak zapomnělo, což mě trochu zamrzelo. Co se ale celého ceremoniálu týče, bylo to neslané, nemastné. Scéna byla dechberoucí, sestřihy filmů vtipné a vpomínky na Boba Hopea a minulé vítěze, legendární snímky i herce, byly pěkné. Ale Anne s Jamesem to neladilo ani trochu. Zatímco Anne zářila, zpívala, smála se a pomrkávala na diváka co to šlo, Franco nasadil na začátku večera laid-back úsměv a do konce noci ho z tváře nedokázal sundat. Chvílemi vypadal až trochu zhuleně, jako by ho celý večer dění v sále zcela míjelo. Byl-li to záměr, vystavět večer na kontrastu praštěná holka vs. inteligent nad věcí (jak už naznačovala proma na celou show), pak bych autory tohoto nápadu vzala ovladačem přes hlavu a Anne s Francem se omlouvám. Jestli jde ovšem o Francův přirozený naturel, tak se ptám, koho proboha napadlo mu tuhle roli svěřit? Je to škoda, nechat to na Anne samotné nebo jí na pódium aspoň přihrát Wolverinea, mohlo být všechno úplně jinak. (Viděla jsem originální verzi, naštěstí...) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Moje první zhlédnuté předávání Oscarů a nemůžu říct, že bych se vysloveně nudil - spíš jsem čekal jiný typ trapné americké show a jsem rád, že se mi dostalo něčeho celkem snesitelného. Z předchozích mnoha předávání jsem ale viděl některá videa a vím, že Oscaři dokáží být i velmi vtipní, čehož jsme se letos bohužel nedočkali. Těšil jsem se na Franca, ale jediné, co předvedl, byl jeho zamračený pohled (sexy?) a mlčení. A celá ta šaráda ohledně twitteru byla neskutečně trapná, škoda.. ale rád si příští rok spravím chuť. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (3)

  • Šou si v Amerike pozrelo len 37, 6 milióna divákov, čo je o 3,7 milióna menej ako rok predtým. (Hystory)
  • Anne Hathaway a James Franco boli najmladšou hostiteľskou dvojicou v histórii Oscarov. (Hystory)
  • Anne Hathaway sa v priebehu noci osemkrát prezliekla, z toho počas živého vstupu 6x. (Hystory)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno