Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád indiviua, která si myslí, že sci-fi film musí obsahovat jen nekonečnou akci s mimozemšťany nebo superhrdinovskou fantasmagorii. Tohle je prostě tak trochu jiný sci-fi, který není pro každýho. Myšlenka je sice hodně těžce akceptovatelná, ale opravdu zajímavá. Příběh v pozadí dokáže chytnout. Místy je to trochu nudnější a je fakt, že styl natočení není nic extra, ale jinak se jedná o zajímavý počin s fajnovou ústřední dvojicí. 70% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Takhle zvláštně jsem se dlouho necítil po skončení filmu. Another earth je ze začátku strašně krutý a smutný film, ale postupně času se změní něco v tak krásného a milého, že to nejde slovy ani vyjádřit. Opět a zase musím pochválit fantastický casting, skvělou práci pana režiséra a scénaristy. Jsem rád, že i v téhle težké době pro film se najde tolik talentovaných tvůrcu. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Díky tuze zavádějícímu názvu filmu jsem teda čekal trochu jinší kafíčko. V podstatě se jedná o hutné dramátko, kdy přídavné jméno "zvrácený" asi není úplně na místě, ale jistá morální škrabačka na hlavě tomu určitě nechybí. A to vše úplně mimo sci-fi, se kterým si tvůrci jen pohráli, bojím se, že přímo berličkoidně. Každopádně vzpomínka na von Trierovu Melancholii byla, bohužel z Another Earth mi čelist nespadla. 65% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

film má v sobě určitě napětí, hlavně díky tématu, které si režisér vybral. Bohužel mi úplně nesedl styl, kterým byl natočen a myslím že by mohl být líp natočen i scénáři by se hodilo větší oživení, aby film nebyl chvilkami tak utahaný - jako debut je to však dobré. Rozhodně nápad to mělo, který však nebyl plně využit, abych byl víc spokojen a hodnotil líp. Naštěstí posledních cca. 30 minut mělo větší gradaci, tak se na 3 hvězdičky dostal, jinak bych tolik nedal. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Taková směsice dramatu se sci-fi, přičemž mi připadá, že autor nějak nevěděl, čemu chce dát přednost. První dějová linka se týká Rhondy a její nehody, druhá objevení Země 2 .. Nejsilnější byl asi ten dvouvteřinový konec, i když je škoda, že tu záležitost se zrcadlovou planetou nějak víc nerozvinuli, na druhou stranu je to tak možná schválně a o to je to zajímavější. Celkově jsem se místy dost nudila, není tu žádná akce, nic se v podstatě celou dobu neděje. Ale určitě je to originální a teorie rozbitého zrcadla mě zaujala. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)

Reklama

Reklama