Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jupiter obživl - dýchal........... Začátek příběhu je celkem krutej. Čekal jsem trochu jiný děj. Film má celkem slušnou atmosféru, zvláštní hudbu a velmi povedenou kameru. Bohužel se mi vůbec nelíbila forma vyprávění. Některé scény jsou moc zdlouhavé a lehce nudí. CITÁT - Já jsem někde na té druhé planetě................ ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadí, že nebyla ani chvíle věnována vysvětlení toho prostředí - například že nikoho vůbec neznepokojuje, že se ty dvě planety pořád přibližují a za ty čtyři roky docela o pořádný kus! Tak odhadem by do sebe ty země do pár dní měly narazit, ale místo toho, aby řešili toto, tak řešili, jak se tam dopravit... A druhá věc je, že planeta takhle blízko té naší by rozhodně nenechala naše prostředí beze změny (co přitažlivost??). No ale chápu, že o tom asi ten film být neměl :-) Takže i ta zápletka v tomhle divným prostředí je dost dobrá :-) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Netradičná a zaujímavá kombinácia psychologickej drámy a sci-fi žánru, ktorý filmu dodal symbolický ale tiež mysteriózny rozmer. Another Earth je ťažko stráviteľný a treba pri sledovaní dávať veľký pozor, ale o to viac ma bavil. Problém som mal skôr so správaním Rhody a Johna, ktorí mi občas prišli málo autentickí. Vývoj ich vzťahu sa mi miestami zdal veľmi nepravdepodobný. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Opravdu vzdáleně podobné Melancholii, zvlášť v hustotě napětí co visí ve vzduchu, jen z planety Země 2 nehrozí, alespoň zdánlivě, bezprostřední nebezpečí - jen nejistota, zvědavost, obavy... ale to všechno je nic proti vědomí viny mladé Rhondy a tíživosti jejího dopadu na další existenci poté, co připravila o život zbytek rodiny Johna Burroughse. Úsporné a komorní, s padnoucím soundtrackem a zajímavým rozuzlením, jen William Mapother mě nebavil, nemohla jsem se přenést přes jeho padouchovitý výraz :-( ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co napsat ... člověku se chce věřit, že na druhé Zemi žijí Ti, které jsme tady, na té naší, navždy ztratili. Film, podbarvený nádhernou hudbou, je o jednom obyčejném, lidském životě, o dramatu a životním osudu, kterému se nemohl vyhnout. Sci-fi se to dotýká jen okrajově. Jde jen o to vidět zrcadlově stejnou mateřskou planetu blízko blizouško a myslet si, že na ni žije mé druhé já. Film, který má hlubokou psychologickou myšlenku rozhodně stojí za zhlédnutí, protože nikdo z nás neví dne ani hodiny, kdy se může ocitnout ve stejné životní situaci jako Rhoda nebo John. Konec se mi ale zdál takový ... nedotažený, ale třeba jen neumím pořádně číst mezi řádky co tam není ... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)

Reklama

Reklama