Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POVÍM TI PŘÍBĚH. A JESTLI PAK BUDEŠ CHTÍT ABYCH ZŮSTALA – ZŮSTANU. JE O DÍVCE.......“ /// Už jste přemejšleli, jakej zážitek by dokázal naprosto ovlivnit váš život? Co to třeba napálit auťákem do spokojený rodinky? Předpokládám, že tomu se nevyrovná ani objevení nový planety. (Leda snad, že bych se na ní mohl podívat...?) Nádherně pozitivně depresivní atmosféra, umocněná padnoucím soundtrackem a zajímavou Brit Marling. Filosoficky hloubavej příběh, s neustálým (výstražným?) výhledem na obzor s ,,další Zemí“, ZRCADLEM ZEMĚ, kde MŮŽE přebejvat vaše druhý ,,JÁ“. Je lepší? (Stejný?) Můžu se od něj něco naučit? Ale hlavně – UDĚLALO STEJNÝ CHYBY? V mnoha pasážích dramatická a citlivě emoční snaha udržet si pokoj v mysli, či prožít zbytek času plachtěním prostorem v naprostém štěstí a míru. Vždyť to nejzajímavější ze všeho není malé, ani vzdálené. Jsme to MY, tak zblízka! AŽ DO OKAMŽIKU SETKÁNÍ!... Zvláštní příběh, kterej jistě potěší (nejen) všechny odpůrce Jasona Momoy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám film, se kterým můžu hledat cestu z deprese. 2.) Jsem stoupencem teorie ,,rozbitého zrcadla“. 3.) Thx za titule ,,Hlawoun“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na přílišnou rozvláčnost, jež byla vlastně po celou dobu k dobru přesvědčivému výkonu Brit one-woman-show, což je vzácně k vidění, šlo o nadstandardní snímek. Mohl by být terapií pro lidi s opravdickou touhou po 2. šanci, pak splnil psychologický prvek svou funkci. Formou sci-fi se dá příběh pojmout jako zhmotnění vnitřních bolestí a tužeb nebo se prostě jedná o čirou fantazii tvůrce, co nepostrádá invenci. Tak či tak nebýt místy pomalého tempa, jde o výjimečný počin střetu fikce a reality. Závěr přesně splňuje poslání filmu ukázat složitý proces od pocitu viny k očištění, znovu opakuji pro lidi, kteří měli smůlu, špatný den, či jinak udělali neúmyslný čin a své utrpení těžce nesou. Stejně si myslím, že většina trestanců nezná lítost; co říct na válečné zločince dodnes žijící v klidu exilu bez soudu, bez trestu. Jak je to u nich s nárokem na další šanci a zpytováním svědomí?! ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Spojení obyčejného dramatu a náznaku sci-fi nevyšlo natolik, jak bych čekal. Samotný příběh je obyčejné drama, které tu již bylo několikrát a u kterého jsem měl pocit, že to bylo slepené někde na koleni. A nezachrání to ani poslední hustá scéna, protože ve vás stejně zůstane pocit, že to celé bylo natočené tak nějak podivně levně a všechny peníze vysála zřejmě ta malá kulatá věc na obloze. 6/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek! I přes to, že je to sci-fi, tak bych řekla, že má v sobě něco málo pravdivého a není zde vůbec nic zesměšněno ani přehnáno. Vynikající příběh a herecké obsazení je také na jedničku, zajímaví herci a ještě lepší atmosféra. Vážně jsem byla vtažena do děje a říkala jsem si: "Co kdyby ....? Co bych udělala já...? Jak to někoho mohlo napadnout...? Člověk nikdy neví, co se stane.." Opravdu skvělé ztvárnění takto nevšedního tématu a na úrovni. Mohu jenom doporučit. Jediné co mi zde chybělo je trochu více akce a napětí, ale i tak, je to neuvěřitelně chytlavý film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komornejšia a menej nabubralá verzia Trierovej exhibície. Typický zástupca americkej nezávislej tvorby, tentokrát s osviežujúcim scifi námetom. Ten je na nezávislú tvorbu originálny, len by na ňom možno bolo treba ešte týždeň popracovať a zohnať trošku viac financií. Po psychologickej a hereckej stránke som bol nadpriemerne spokojný. Obaja herci by mohli mať pred sebou sľubnú budúcnosť. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)

Reklama

Reklama