Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jupiter obživl - dýchal........... Začátek příběhu je celkem krutej. Čekal jsem trochu jiný děj. Film má celkem slušnou atmosféru, zvláštní hudbu a velmi povedenou kameru. Bohužel se mi vůbec nelíbila forma vyprávění. Některé scény jsou moc zdlouhavé a lehce nudí. CITÁT - Já jsem někde na té druhé planetě................ ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokazuje, že není potřeba velký rozpočet nebo velké hvězdy, že to, co dělá dobrý film dobrým filmem je dobrý nápad a kvalitní scénář. Bez těchto dvou věcí to prostě nemůže fungovat. Tady jsou oba dva základní kameny. Příběh se vyvíjí rychle, vtahuje vás čím dál víc a na konci zanechá husí kůži na zádech. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Kontemplatívna sci-fi depka, ktorá kladie viac otázok ako odpovedí, ale v podstate si to môže dovoliť, keďže je viac tou rozorvanou depkou ako klasickým sci-fi. Plus za Brit Marling, ktorá je skutočne zaujímavá osoba. Svedčí o tom aj fakt, že jej dávajú hlavné role vo filmoch s málo postavami, čiže veľa priestoru. Mínus za kameru, ktorá pôsobila ako keby sa človek za ňou práve učil zoomovať. A to si ja takéto veci bežne nevšímam. Tých 70% je celkom adekvátnych, prikloním sa však k vyššiemu hodnoteiniu, pretože ide o film, ktorý je zrozumiteľný, no napriek tomu necháva priestor na vlastné interpretácie. Tá moja je taká, že sme tu mohli vidieť nebo aj peklo. A to všetko na zemi. A v opačnom poradí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád indiviua, která si myslí, že sci-fi film musí obsahovat jen nekonečnou akci s mimozemšťany nebo superhrdinovskou fantasmagorii. Tohle je prostě tak trochu jiný sci-fi, který není pro každýho. Myšlenka je sice hodně těžce akceptovatelná, ale opravdu zajímavá. Příběh v pozadí dokáže chytnout. Místy je to trochu nudnější a je fakt, že styl natočení není nic extra, ale jinak se jedná o zajímavý počin s fajnovou ústřední dvojicí. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Another Earth splňuje dokonale všechny atributy nahoře vypsané a je to přesně ten typ sci fi filmů, které mně vysloveně sednou a navíc s úchvatně hrající Brit Marling. Když vezmu v potaz, že je to v mnoha směrech prvotina Mikeho Cahilla, tak má můj obdiv. Všechno je nám naservírované v těch akorátních mezích a ten konec byl taky přesně takový, jak bych si představovala. Kolikrát jsem se při tomhle příběhu zamyslela a asi ještě zamyslím nad tím, jaké otázky bych kladla své vlastní kopii? Možná stačilo zůstat u té tragédie a tu romantickou vsuvku vynechat, to tam přece jen malinko zaskřípalo. Ale jinak co se týká celkové úžasné atmosféry plné vnitřní bolesti, kterou jsem cítila také, s touhou všechno napravit a nádherným hudebním podkresem, to byl opravdu krásný zážitek a to se cení jen plným počtem hvězd. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)

Reklama

Reklama