Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (271)

nash. 

všechny recenze uživatele

Bohužel, z mého pohledu tentokrát forma ublížila obsahu. Neustálé přeskakování z komatu do středoškolské romance rozbilo obě linie, takže jsem se nedokázal ponořit ani do jedné z nich. Sotva jsem navázal kontakt s jednou, byl jsem z ní vytržen a vržen do té druhé a za pár minut zase zpátky. Po čase už to bylo skoro až otravné. Přitom, kdyby se příběh odehrával lineárně, mohl to být hodně silný film a jistě by uhrál minimálně jednu hvězdu navíc. Náznaky silných emocí tu byly velmi výrazné a občas předvedly, co by mohly dokázat, kdyby měly čas. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký a dojemný film, shodou okolností jsem v poslední době viděl dost podobných snímků, asi je to populární téma. Ale tento se mi líbil, Chloe Grace Moretz ukázala, že dokáže sama utáhnout film, byla fakt dobrá. Jamie Blackley jí taky celkem zdárně sekundoval. Ale jak psali uživatelé pode mnou, točit to jiný režisér, tak by to bylo ještě o něco lepší. Ovšem já dám tomuto filmu jenom 3 hvězdičky. A důvodem jsou ty pasáže, kdy se vraceli do minulosti či budoucnosti? Já jsem to totiž vůbec nepochopil, Mia měla přeci jet v pátek s Adamem na ten koncert, ale místo toho přeci jela hned s rodiči k prarodičům a měli tu nehodu. Tak jak pak následně mohla jít s tím Adamem na koncert a dále se to vyvíjet? Jako film se mi líbil, ale tohle jsem vůbec nechápal a během filmu jsem prostě netušil, jestli se to odehrává v minulosti nebo budoucnosti nebo si to ona jenom představuje... ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Fuch tak co to tady máme? Zase jedno hlubokomyslný na city hrající rádoby drama?! A nechtěli by jste se už na podobný opruzy vysrat??? Fakt tohle někomu prospěje?! No když se kouknu na hodnocení, tak asi evidentně jo. No nic to bude tím, že nejsem ten typ hloubavého emocionálního diváka a nikdy nebudu.5% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"If I Stay" nebolo asi to najhoršie čo som kedy videl, no každopádne zlý je tento film dosť. Smutné je, že sú aj veci, ktoré sú na ňom dobré. Miini rodičia sú veľmi sympatické a príjemné postavy, veci čo sa dejú okolo sú zaujímavé a Mia sama o sebe tiež je zaujímavou postavou. Má to všetko len jeden veľmi veľký problém, ktorý v podstate ruinuje tento film a to je Adam a jeho vzťah s Miou. Je to tak tuctová tak nudná a toľkokrát videná lovestory, že človek presne vie čo sa stane. A rovnako je to aj v časti, kde vidíme jej dušu chodiť okolo. Tiež môžete odhadnúť ako sa asi príbeh bude tam vyvíjať a uhádnuť to dopredu. A najhoršie na tom je, že je z toho potom len klišé a melodráma. Adam je nudná postava, videli sme ho miliónkrát, do príbehu nedali nič nové, už len čakáte kedy prídu tie scénky, ktoré viete, že prídu. Najhorší však je asi koniec filmu, ktorý to dokonale zabije a je to len nôž do chrbta. Pre prípad, že by niekto chcel film vidieť nebudem dávať spoilery, no poviem asi toľko, že to reálne žiadny koniec nebol. Žiadne dokončenie, vysvetlenie, ani nič podobné. Podľa mňa to ani nepozerajte. Neviem ako je na tom kniha, no vzhľadom na to, že bola bestsellerom, tak si ju asi pozriem a prečítam, lebo nerozumiem ako mohol byť ten príbeh úspešný, pokiaľ je to reálne celé napísané takto. To si proste neviem predstaviť. Hodnotenie: D+ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo na bežný rodinný film, no po tom určitom zlome nabral príbeh úplne iný rozmer. Z riešenia dilemy Láska vs. kariéra sa razom stane súboj Život vs. smrť. Atmosféra filmu sa mi veľmi páčila, dokonca aj ten koncept akým bol celý príbeh poskladaný zo spomienok minulosti, ktoré priamo kontrastovali s tragickou prítomnosťou. Ústredná myšlienka, realistická zápletka, vydarené dialógy a pekná hudba potiahli celý film zo sfér počiatočného priemeru o úroveň vyššie. No celé to pobehovanie ducha Mie po nemocnici, keď jej skutočné "ja" ležalo v kóme, mi prišlo trochu na obtiaž celého filmu. Dalo sa to rozhodne spraviť aj iným spôsobom, ktorý by nepôsobil tak nadrealisticky. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)

Reklama

Reklama