Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to takové nevýrazné a bralo se to moc vážně. Cillian Murphy je tam hrozně vyšokovanej, i když se vlastně nic neděje a Robert De Niro si podmaňuje davy "superschnopnostmi" druhořadého cirkusáka. Celé to vůbec nedává smysl, je to dlouhé a po finálním zvratu i trochu směšné. Ale jako nevadilo mi na to koukat. 50% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Kvalitná žánrová jednohubka so zaujímavým príbehom a výborným obsadením. Sigourney na mňa najviac pôsobila ako Scalliová po 30.-tich rokoch, De Niro v roli tajomného sensibila a Murphy ako vyšetrovateľ, ktorý sa do jeho prípadu vložil až príliš... Dobre vybudovaná atmosféra a napätie, gradujúci dej, veľa strašidelných momentov a celkom inteligentný scenár sľubujúci geniálne vyvrcholenie, fungujúci až do záveru, ktorý mozog jednoducho neberie a nedostojí očakávaniam. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film pojednávající o zkoumání paranormálních jevů. Nabízí nám pohled z úplně jiné strany než bychom čekali a to ze strany vyšetřovatelů, kteří jsou k těmto jevům notně skeptičtí a jejich úkolem je odhalit podvodníky. Herecké obsazení je zajímavé a hlavně De Niro je tentokráte lahůdkou. De Nirův celoživotní podvod mě napadl prakticky okamžitě, přesto jsem byl na konci hodně zaskočen. Mohutných 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

So španielskou horrorovou filmovou tvorbou mám v posledných rokoch veľmi dobré skúsenosti. Španieli natočili mnoho titulov, ktoré ma zaujali. Takže som bol na snímok "Červené svetlá" (Luces rojas) hodne zvedavý. Aj keď paranormálne horrory nie sú pre mňa zrovna moc atraktívne, v tomto prípade mi táto téma prišla vhod. Režisér Rodrigo Cortés to inteligentne spracoval a natočil zaujímavý, napínavý, tajomný, psychologický, horrorový thriller. *** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač je Kylián velmi odpudivý, je to, jak říkáme my, přechytřelí lingvisté, kašpar pár ekscelenc! Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct ekseláns. A dorve li se ke skvěle napsanému filmu s překvapivou pointou, v němž mu navíc kunduje Ripleyová a sekunduje DeNirovic Bobík, je to pro tuhle databázičku, plnou hloupých dětí (zdravím Korbitche22) a hloubavých, hnědopišských kritiků (ahoj Šádveli), jasný propadák. Tvůrci udělali chybu, že buď nejprve nevydali Homix, neangažovali jediného EMO krvesaje a neobsadili Van Damma, anebo nesvěřili režii některému z velikánu esoterické nudy jako Béla či Lars. Je pravda, že i tak se to místy trochu vleče, ale zase to neuteče. (Muhehehe, tak ten se mi poved, fuckt kameňák!). Každopádně podtrženo a sečteno, já nemůžu v žádném případě jít pod 4,125344789. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Afroameričanka, která vede v televizi rozhovor s Robertem De Nirem (Simon Silver), je jeho manželka Grace Hightower. (akisha)
  • Čiernobiely klip Rusky, ktorá pohybuje kovovými predmetmi a zápalkami na stole, ktorý v triede predviedol Tom Buckley (Cillian Murphy), je rovnakým klipom, aký sa použil v Ďábelská posedlost (2015). (Pat.Ko)
  • Okrem kanadských miest Toronto, Hamilton a Brantford prebiehalo natáčanie aj v katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama