Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (123)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nikdo není dokonalý, každý máme své chyby. Ať už se buď jedná o psychické nebo fyzické nedostatky, je těžké najít někoho, kdo nás bude brát takové, jací ve skutečnosti jsme. Postavy v tomto dánském filmu to nemají vůbec lehké a "normální" společnost jimi opovrhuje. Jenže všechno zlé je k něčemu dobré a my jsme všichni krásní (Smukke mennesker je v překladu Krásní lidé). ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo slibně; pak se to ale zvrtlo v další přehlídku bizarností, která ještě k tomu postrádá nadhled (až na pár - doslova pár - okamžiků), a mě už ty neustálé sondy do života sexuálních "odchylů" a jejich zážitků nudí. Škoda, některé momenty byly silné. Méně by bylo více. O tom, že je "spaluje" touha, by se taky dalo pochybovat, a vůbec nechápu, proč tady většina uživatelů vychvaluje konec. Trochu mi to, vyzněním i strukturou (paralelně vyprávěné příběhy, které se v jednom či více okamžicích protnou), připomíná české pokusy o dramata z let cca 2001 - 2006. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Ukazuje člověka když je v nejhorším, kdy darmo se snaží je pořád sám, jak ztrácí sílu a proto vyhledává i to nejjednodušší místo kde aspoň dostane troška společnosti. Hodně lidí to nechápe. Pak ještě smeknout před Dány, protože oni ve svých filmech mluví taky o vážnějších problémech -lidstva- otevřeně. 4/5 ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Festival Severská filmová zima, MINIKINO Ostrava, 18.2.2012: Masakrální film, plný osamělých lidí, plný úchylek a zobrazení bez obalu. Plus černý závěr jak se patří. Zahráno výborně. Má to i jiná poselství, film pracuje na několika rovinách. Je pravda, že zezačátku jsem si myslel, že ve filmu vystupují pouze uchylové a perverzáci, ale nakonec se tam sem tam vyskytl normální člověk, ale ne moc. Někdo má vše a je nespokojený a někdo hledá něco málo a nemůže to najít. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZDÁ SE, ŽE DNES JE VÁŠ ŠŤASTNÝ VEČER“..... /// Nemožné? Skutečné! Jednoduchá, na zbytečnosti skoupá filmařina, ve který se následovníci Larse von Triera, - co maj naštudovanýho Alejandra Gonzáleze Iñárritu, zamejšlej nad osamělostí a láskou a předváděj (místy) mrazivou, hnusnou, úchylnou, ale hlavně černoftipnou přehlídku několika Milých lidí. MYSLÍTE SI, ŽE SE LIDÉ MŮŽOU ZMĚNIT? (Hmm, já jsem si to myslel...tak na postel a na čtyři!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám s doktorem dohodu, že se budu vyhejbat parkům (s veterinářem? Uchyláku!). 2.) Zjistím, jestli je ,,pták v zadku“ lékem na osamělost. 3.) Thx za titule ,,larela“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama