Reklama

Reklama

Krtkova dobrodružství

(seriál)

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (89)

ElisD 

všechny recenze uživatele

První věc, co byl můj prcek ochotný a nadšený sledovat. Už mi referuje (např. díl auta: hajííí, ajto, ...) a opakuje po krtečkovi pápá a když pláče... na Krtkovi je z pohledu dospělého nejkrásnější sledovat své dítě... A animace jasná, čistá, pro malé děti přehledná. Podle mě geniální počin pro dítě. To, že dospělého jen tak nedojme, mi přijde absolutně nepodstatné, film je pro děti a jeho cílem není uspokojit všechny za každou cenu. pro dospělé krom krásné ilustrace v krtečkovi nic není a tím se dílo vymyká, podle mě správně. je to něco jen a jen pro děti, z lásky k nim. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

100% / Nejlepší pohádka, kterou jsem kdy viděl. I přes to, že nejsem dítě tak se rád čas od času posadím a zavzpomínám si na bezstarostné dětství, kterým mě pan Miler a jeho nádherné pohádky provedly. S při sledování epizod krtečka jsem měl radost, cítil jsem smutek a prožíval jsem s ním jeho báječná dobrodružství. ()

Reklama

dzivetka 

všechny recenze uživatele

Vím, že je oblíbený. Třeba Francouzi ho milují. Vzpomínám si, že na vysoké si do sešitku s ním rodilý mluvčí, který nás učil, zapisoval poznámky. Mě Krteček nikdy neoslovil - a to doslova! :) Už jako dítě jsem zuřila, že nemluví. No, ráda ho nemám, ale uznávám, že se to panu Millerovi povedlo - ta figurka sama o sobě je geniální. Dvě hvězdičky aspoň postavičku. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Na svém malém synovi vidím, že Krteček je prostě nádherně nadčasový. Milují ho všechny děti a na rozdíl od různých násilnických (hlavně japonských) seriálů si vystačí se svým vtipem, laskavostí a občas s malou pomocí přátel či techniky. Za to, jak nenásilnou forou dokáže děti zaujmout, vtáhnout je do děje a poučit je o dobru a zlu, ho osobně považuji za nejlepši kreslený seriál všech dob ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Viem, že v Čechách je tento animovaný, rozprávkový seriál o Krtkovi a jeho zvieracích priateľoch takmer kultovou záležitosťou. Mám pocit, že tu u nás na Slovensku, to nemá ani zďaleka takú popularitu ako u našich západných susedov. Ani mne osobne sa tento večerníček nikdy moc nepáčil. Nepozdávalo sa mi to, keď som bol malý chalanisko a nepáči sa mi to ani teraz. V tomto prípade u mňa nefunguje žiadna nostalgia. ** ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • Čínská lidová republika je země s největším počtem fanoušků seriálu. (Zdroj: novinky.cz) (P. J. D.)
  • Během let se měnili skladatelé i hudební pojetí Krtečka. K úvodnímu filmu Jak krtek ke kalhotkám přišel (1957) napsal orchestrální hudbu Jaroslav Křička. Pozdější krátké filmy měly několik skladatelů, z nichž nejdéle spolupracoval Miloš Vacek, který hudbu obohatil o použití elektronických nástrojů. Když byl Krteček v 70. letech 20. století vysílán jako Večerníček, skládal k němu hudbu Vadim Petrov, který je s Krtečkem spojen nejvíce. Jeho spolupráce s Milerem trvala přes krátké filmy až do poloviny 90. let, kdy byly natočeny nové večerníčkovské díly. Posledním skladatelem byl Jiří Strohner, který používal především syntezátory imitující tradiční hudební nástroje. (L_O_U_S)
  • V době, kdy byl spisovatel Ivan Klíma zakázaný, dostal nabídku napsat několik námětů k seriálu, aniž byl uveden mezi tvůrci. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno