Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tento film zdá se mi zde značně podhodnocen. Jistě, fenomenální adaptace BBC s Gillian Anderson a Suchetem je lepší hned o několik řádů, ale i tento přepis shledávám velmi povedeným a hodným pozornosti. Jistě, chybí zde například Orlick a v úplném závěru je to možná trošku větší happy end, jinak ale prakticky vůbec nemám výhrad. Obsazení je prvotřídní a fenomenální (HBC, Ralph, Robbie), představitelé Pipa a Estelly jsou zde navíc mnohem lepší, než v již zmíněné minisérii a atmosféra dobového Londýna je skvělá, atmosféra v domě slečny Havishamové a na blatech pak v pravdě burtonovská! Jen to uhoření na konci nemuselo být tak odbité. Dejchne to na vás (pozitivně), je to dobrý. Jsem velmi spokojen, dvě hodiny s tímto filmem utekly rychle a vskutku příjemně. 80%. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Chudoba cti netratí, peníze kazí charakter, pýcha předchází pád, atd., atd. Prostě Dickens, no. Zvláštní vztahový propletenec na pozadí sociální sondáže napříč společenskými vrstvami. Vcelku standardní adaptace, Newell nepřekvapil. Nicméně, výprava je přepychová, takřka encyklopedická, film působí velmi autenticky, vůbec ne strojeně nebo teatrálně. Dialogy nešustí papírem, postavy jsou živé a nechovají se jak figurky z Člověče, nezlob se. Celé to navíc podpírají tři mocné pilíře Fiennes, Coltrane a Bonham Carter. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle předlohy Charlese Dickense Nadějné vyhlídky a dá se říct, že děj rozumně kopíruje děj knihy. Filmové zpracování ale zcela postrádá jakoukoli energii, napětí či cit. Nevyvolává nic víc, než pocit ztráty dvou hodin života. A to je na zfilmovanou klasiku teda sakramentsky špatná zpráva. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pohádka o chudém kováři, který se vydal do světa za štěstím a láskou. Budu citovat velkého klasika Arnolda Jidáše Rimmera: "To byla taková slátanina, že se moje zadnice neskutečně oprudila." Přes dvě hodiny neuvěřitelné tlachající nudy a vaty. Jediné plus je výkon Helenky (Vondráčkové!), která potvory a hnusný ženský bude hrát navěky. Zbytek ansámblu skýtá skvělá jména, ale tolik nudy a nezáživného plkání je na mě moc. Hodnocení OST: Nevýrazná a nudná stejně jako celý film. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nová a ďalšia adaptácia Dickensovej knihy tentokrát opätovne zasadená do čias minulých (čias šľachticov - džentlmenov). Ak to porovnávam so spracovaním novodobím ( s Ethanom Hawkom a Paltrow) tak to vyznelo chladne a trošku i fádne....srdcervúci príbeh tu proste nezafungoval. A tak najzaujímavejšou postavou sa stala postava Heleny Bonham Carter. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Většina filmových i televizních adaptací „Nadějných vyhlídek“ měla premiéru v období Vánoc. (DivX)
  • Helena Bonham Carter nosila po celou dobu natáčení jen jednu botu, protože přesně tak slečnu Havisham popsal sám Dickens. (DivX)

Reklama

Reklama