Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nová a ďalšia adaptácia Dickensovej knihy tentokrát opätovne zasadená do čias minulých (čias šľachticov - džentlmenov). Ak to porovnávam so spracovaním novodobím ( s Ethanom Hawkom a Paltrow) tak to vyznelo chladne a trošku i fádne....srdcervúci príbeh tu proste nezafungoval. A tak najzaujímavejšou postavou sa stala postava Heleny Bonham Carter. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Já tedy nadějné vyhlídky měla - bohužel mě, ale čekalo spíše zklamání. Dvě třetiny filmu to vypadalo, že děj neexistuje a poté se toho událo tolik, že jsem měla co dělat, abych to pochopila. Navíc se mi jediný charakter nedostal pod kůži a ty sentimentální scény působily spíše směšně. Zpracování a kostýmy bylo tedy bravurní, ač mi některé kulisy silně připomínaly Harryho Pottera. ,, Hey Newelle, máme tu ještě nějaké pláště z Bradavic, neoblíkneme do nich všechny komparzisty?" ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V mých očích nejlépe zpracovaný film podle Dickensovo předlohy. Špičkové herecké výkony, velkolepá výprava, perfektní kamera a nádherná hudba.... a samozřejmě Ralph Fiennes, který do svojí role vložil tolik emocí, že zůstává rozum stát. 90% " Myslíš, že je mrtvý? - Doufá, že já jsem... jestli žije, bude si přát aby byl až ho najdu." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle mě prostě moc nebavilo. Jasně, na jednu stranu je to dáno tím, že Dickense a jeho příběhy dvakrát nemusím, na druhou stranu mi přijde, že nebyl ani pořádně využit potenciál jednotlivých herců a je to takový film, který hezky vypadá, kostýmně je dobrý, ale pod tím nějak není nic. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalší film od Newella, ktorý podľa mňa vôbec nesklamal - a to aj napriek početným negatívnym recenziám (koniec koncov ako aj pri jeho predchádzajúcich dielach). Adaptácia Dickensovho románu dopadla napokon lepšie ako som čakal. Aj keď to bolo na môj vkus až príliš zapletené všetko a miestami náročné na pochopenie, že kto vlastne hrá v tom celom príbehu akú rolu. Ale keď sa chce, tak človek pochopí všetko a vie si nájsť pekné súvislosti, veď tak ako aj v knižnej predlohe. Takže napriek tej zdĺhavosti celého príbehu a niektorých problémov s hľadaním súvislostí to bolo veľmi vydarené. No a čo treba určite vyzdvihnúť, tak to je vynikajúco vystihnutá historická atmosféra vrátane londýnskej kulisy a skvelo vybratých kostýmoch. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Helena Bonham Carter, představitelka Miss Havisham, chtěla dotvořit vzhled své postavy tím, že by se jí na hlavě vyjímalo prázdné ptačí hnízdo. Režisér to ale nakonec zamítl. (ellegrey)
  • Helena Bonham Carter nosila po celou dobu natáčení jen jednu botu, protože přesně tak slečnu Havisham popsal sám Dickens. (DivX)
  • Většina filmových i televizních adaptací „Nadějných vyhlídek“ měla premiéru v období Vánoc. (DivX)

Reklama

Reklama