Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle mě prostě moc nebavilo. Jasně, na jednu stranu je to dáno tím, že Dickense a jeho příběhy dvakrát nemusím, na druhou stranu mi přijde, že nebyl ani pořádně využit potenciál jednotlivých herců a je to takový film, který hezky vypadá, kostýmně je dobrý, ale pod tím nějak není nic. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Zkoušel jsem nejprve přečíst knihu, ale po pár stránkách jsem zjistil, že tohle prostě nepůjde. Filmová verze mi přišla pro to lepší a říkal jsem si, že mě možná film dožene k přečtení knihy, jak už se tomu několikrát v mém případě stalo. Bohužel. Nepřečtu si to. Film začal úplně stejně jako kniha, tak předpokládám, že je to jedna z mála adaptací, která se striktně drží knižní předlohy a to by nemuselo dopadnout dobře. Asi se s Dickensem nesnesu. Ale musím uznat, že postava slečny Havishamové je dokonalá. Jinak vlastně nevím, co hledat v tom filmu za příběh. Stále jsem hledal nějaký ten hlubší děj, ale stále jsem se pohyboval na samém okraji příběhu a najednou byl konec. Možná je to mnou, možná je to příběhem, ale čekal jsem víc. Ústřední duo herců taky neni zrovna trefou do černého. Ale zas úplnej propadák to není. ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

Já tedy nadějné vyhlídky měla - bohužel mě, ale čekalo spíše zklamání. Dvě třetiny filmu to vypadalo, že děj neexistuje a poté se toho událo tolik, že jsem měla co dělat, abych to pochopila. Navíc se mi jediný charakter nedostal pod kůži a ty sentimentální scény působily spíše směšně. Zpracování a kostýmy bylo tedy bravurní, ač mi některé kulisy silně připomínaly Harryho Pottera. ,, Hey Newelle, máme tu ještě nějaké pláště z Bradavic, neoblíkneme do nich všechny komparzisty?" ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Přepřáhli jsme znovu a ještě jednou a pak už bylo příliš pozdě a příliš daleko, abych mohl jít zpátky, a jel jsem tedy dál. A zatím se už velebně vznesla všechna ranní mlha a širý svět ležel přede mnou. Poctivá adaptace mé oblíbené knihy, dalo by se říct: takhle jsem si to představovala. Mou oblíbenou postavou, která mě děsila i mátla, byla vždycky mumifikovaná slečna Havishamová a musím říct, že žádná herečka by se na její roli nehodila víc než Helena Bonham Carter. Jejím protipólem je Pip, který bere, co život dává, ať je to nečekané, podivné nebo nadějné a neváhá natáhnout ruku i po tom, co je mimo jeho dosah. Nedostupným ovocem je pro něj Estella, smrtící zbraň zhrzené mumie v podobě krásné loutky. Nízká hodnocení se dají vysvětlit tím, že hodně lidí neumí číst, nebo že zatím nemám s čím srovnávat. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení bylo poměrně ucházející (naprosto skvělí byli Helena Bonham Carter - jako obvykle - v roli zahořklé ženské ve svatebních šatech, a stejně tak i Ralph Fiennes, mladá dvojice nepodala tak dokonalý herecký výkon, ale pořád se na ně dalo dívat. Kostýmy, interiéry i exteriéry byly skvostné, hudba příjemná, kamera dokonalá, no a bohužel jediným zklamáním pro mě byl scénář - paradoxně právě kvůli scénáři jsem se zašel na film podívat. Charles Dickens by se možná divil, ale z jeho velmi zajímavého dílka vznikl chaotický příběh. Divák se ve filmu ztrácel, pokud vám utekla byť jediná věta, už jste nevěděli, co se na plátně děje. Je to velká škoda, pokud by si scénárista dal větší práci, umožnil by zároveň divákovi větší propojení s dějem, vtáhl by ho do filmu a nestalo by se tedy to, že divák sleduje film pouze vnějším pohledem, bez většího se ztotožnění s postavami. Škoda, přeškoda. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Dospělého Pipa hraje Jeremy Irvine, malého Pipa jeho mladší bratr Toby. (DivX)
  • Helena Bonham Carter nosila po celou dobu natáčení jen jednu botu, protože přesně tak slečnu Havisham popsal sám Dickens. (DivX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno