Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak ako vždy som sa bála ale zas až tak desivé to nebolo keď som si to tak spätne zhrnula. Ako koniec bol super ten sa mi naozaj páčil (chudák potkan) ale tie pretiahnuté tváre tých ani neviem čo to vlastne bolo sa mi teda jednoznačne nepáčili. Bolo to také divné nestrašidelné a skôr smiešne ako hrôzu naháňajúce. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Blair Witch zůstane navždy už jen jedna... Přesto se snímku nedá upřít podobná cheese atmosféra, pár solidních lekaček a celkově onen strašidelný zážitek, kvůli kterému právě a jen tyto filmy tak rádi vyhledáváme. Zamrzí hloupé kiksy ("musíme se rozdělit!!" už mě vážně irituje) a uzívaný konec. Jestli se v něčem Grave Encounters snaží zaujmout více, než desítky dalších podobných hororů, je to podařená "mytologie" psychiatrické léčebny a svěží hrátky s časem a paralelním vesmírem. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení, nečekal jsem že mě někdy found footage takhle chytne, pravda Paranormal activity je pro mě skvělé osvěžení v duchařinách, ale tohle béčko od kterýho jsem nic nečekal mě parádně prokleplo. Film jsem s pustil v noci a docela jsem chvílemi klepal. Začátek a seznamování s postavama je atmosférická podívaná a vypráví o historii blázince. Těch prvních 40 minut neměly chybu. Pak sice film trošku upadl protože ty duchové jsou strašně nestrašidelní. Tyhle efekty vidím 1000x na youtubu. Ale celé scény předtím mě bavily. Postavy nejsou nijak špatně udělané a působily dobře. Rozhodně překvapení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe konečne niečo, čo v oblasti FF príjemne prekvapilo. Úvod bol síce dosť otravný a zdĺhavý, ale po čase sa to rozbehlo a ďalší priebeh mi dokonale vynahradil pomalší rozjazd. Už prvé "stretnutie" s duchom bolo perfektné, to ako niečo zo zadu chytilo tu dievčinu za plece, no na jej mieste by mi riadne hrklo, možno viac ako jej :). Páčilo sa mi, ako atmosféra postupne gradovala a hustla, prostredie schátralej nemocnice veru sklame len zriedka. Vo finále už bola na takej úrovni, že ma mrazilo ešte aj v kostiach. Potom prišlo na časopriestorové uväznenie a to dalo filmu ešte výraznejšiu príchuť desu. V tomto prípade bolo veľkou výhodou, že išlo o FF, tu mi táto forma zapasovala ešte viac ako inde. Veľmi ľahučko a omnoho výraznejšie som si preto uvedomil, v akých problémoch a beznádejnej situácii sa postavy vo filme nachádzajú. A ten koniec, páni, tak niečo príjemne mrazivé som už dávno nevidel. Keby som bol namiesto toho chlapíka v tom tuneli ja a sám, asi by som ošedivel (v lepšom prípade). Tomu, komu sa podarí predstaviť si túto desivú situáciu na vlastnej koži prežije teda riadny des. U mňa maximálna spokojnosť a popravde, nechápem to nízke hodnotenie (možno to chce len trocha viac empatie). Keby nie toho otravného úvodu idem ešte vyššie. 80/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy. První půlhodinka mě i přes svoji zbytečnost a nestrašidelnost dokázala bavit poměrně přesvědčivou nápodobou trapnosti televizních pořadů o nadpřirozenu. Druhá půlhodina mě bavila nejvíc - atmosféra nočního opuštěného blázince, náznaky nadpřirozena, handycam pomalu a ustrašeně putující po chodbách ... pěkné. Bohužel fakt, že "zajímavé noční" situace trvají po dobu celých dvou třetin filmu, trochu snižuje jejich účinek. Závěrečná půlhodinka už mi přišla taková monotónní, a to i přes pár poměrně nápaditých zjevení duchů. Na lacinou found footage duchařinu z Kanady je to fajn. Mnohem víc fajn, než jsem čekal. Ale současně mnohem míň fajn, než by bylo nutný, abych si na ten film po týdnu / měsíci / roce vzpomněl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)

Reklama

Reklama