Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě už definitivní utvrzení, že tenhle žánr není nic pro mou osobu, a že REC a Paranormal Activity 3 byly světlé výjimky. Tady se ještě navíc strašně dlouho neděje nic, zato otravnej frontman spolku ducholapů neustále trapně deklamuje do obrazovky, aby se duchové nebáli a urychleně jim dali znamení. Za takový narušování klidu se duchům nedivím, že se jim pomstili. Došlo u mě i ke zvláštnímu úkazu, kdy i když bylo po půlnoci, byla tma a já jsem v těch případech dost ochotná bát se, tak když konečně došlo na nějaký ty duchy a strašidelnou akci, byla jsem tak otupělá nudou, že mě to nechalo úplně chladnou. Nehledě na to, že ta hrstka scén, co má diváka vyhypovat, je tak ukázkově šablonovitá (osoba v rohu stojící zády, kameraman natahuje ruku a chce se jí dotknout, co se asi tak může stát, ehm? nebo ze stropu kape krev na zem, kameraman pozvedá kameru ke stropu, co na něm asi uvidíme, co?). S tímhle filmem oficiálně přestávám sledovat handycam horory, byť by měly zarážejícně vysoký hodnocení. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy nikoli. Protože zas tak průměrný a nezajímavý horor to není. Je jasný, že hororů tohoto typu je teď najednou strašně moc, ale mezi nimi se Grave Encounters rozhodně neztratí ba naopak. Takový Paranormal Activity předčí snad ve všech směrech. Přesto víc hvězdiček nedám. Zaprvé nejsem vyznavačem filmů s roztřesenou kamerou a hraním si na dokument. A zadruhé si myslím, že to šlo udělat lépe. Ta kulervoucí atmosféra se dostaví až tak posledních 40 minut. Do té doby se nic moc extra neděje, a jako u všech podobných filmů postrádám vysvětlení. 60% ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Zlostní bratři si plácli, zdali se jim podaří natočit horor, který až fundamentálně nedokáže přijít s něčím novým, našli sanatorium, pětici nouplísáků do hlavních úloh a několik kamer bez stabilizátorů. Na úplně první signální to zabírá, světla baterek do prázdných chodeb, kachličky, luxfery, prostě humus, z dlouhodobého hlediska to vyšumí s prvním breburdou, který nedokáže nic víc než kterýkoli jiný hororový breburda poslední dobou. Navíc postavy byste vraždili od rána do večera. Člověk si pak uvědomí schopnosti tvůrců Blair Witch či [REC]. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taká "found footage klasika", čiže: arogantné postavy vydávajúce sa do hrôzostrašného prostredia, ktorému sa smejú, potom čudné zvuky, tiene a ľakačky, potom horor, utekanie tmou a nočnými chodbami, nič nie je vidno, kamera sa trasie, potom padne na zem a záverečné titulky. Každopádne, prostredie bývalej psychiatrie má niečo do seba, je to v podstate absolútne dokonalé prostredie pre horor, či už filmový alebo literárny. Práve silná atmosféra a pár príjemne nepríjemných scén snímku povyšujú na ľahký "kamerový" nadpriemer. Dvojka sa už až tak nevydarila. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tento scénář hororů zažívá v posledních letech hrozný boom. I přes tváření se hrozně autenticky tomu stejně nikdo nevěří. Nebudu tedy lhát, že jsem k tomuto filmu přistupoval vcelku skepticky, nicméně chtěl jsem si film pořádně užít a začal ho brát vážně ve smyslu, že se jedná o autentické záběry. A neprohloupil jsem. I přes několik "za vlasy přitažených" scén měl snímek, hlavně v druhé polovině, velice dobrou a mrazivou atmosféru, kterou ruční kameru jen a jen umocnila. Nepříjemný pocit se s člověkem nese do konce filmu a to mám na tom rád. Konec sice nebyl jeden z nejlepších, ale ani nejhorší. Celkově se ale jednalo o lehce nadprůměrný zážitek a za ten příjemně nepříjemný pocit 3+. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)

Reklama

Reklama