Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru ,,found footage,, sme mali možnosť vidieť už aj lepšie kúsky. Ale čo sa týka kategórie B ide o celkom stráviteľnú položku, ktorá určite neurazí ani svojich priaznivcov, ani ostatných divákov. Strašidelné scény sú viditeľne kŕčovité tým, ako sa snažia chytiť za gule, ale ak sa na to pozeráte uprostred noci a osamote, účinok sa určite dostaví. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání zůstala nenaplněna.Typicky nesnesitelný půlhodinový rozjezd s nesnesitelnou partičkou kreténů, kterým vévodí jejich vymaštěný šéfík.Tahle banda vleze do strašidelnýho baráku a začnou typicky jeden po druhym chcípat.Díky bohu to má pár dobrých lekaček a místy byla atmosféra opravdu skvělá, hlavně scénka s vlasy se mi moc líbila.Jinak ale těžký průměr, plný typických klišé scén, určitě hodně za očekáváním.55%. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení, nečekal jsem že mě někdy found footage takhle chytne, pravda Paranormal activity je pro mě skvělé osvěžení v duchařinách, ale tohle béčko od kterýho jsem nic nečekal mě parádně prokleplo. Film jsem s pustil v noci a docela jsem chvílemi klepal. Začátek a seznamování s postavama je atmosférická podívaná a vypráví o historii blázince. Těch prvních 40 minut neměly chybu. Pak sice film trošku upadl protože ty duchové jsou strašně nestrašidelní. Tyhle efekty vidím 1000x na youtubu. Ale celé scény předtím mě bavily. Postavy nejsou nijak špatně udělané a působily dobře. Rozhodně překvapení. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes mi prievan zabuchol balkónové dvere a tak som sa zľakol, že som skoro pustil pohár s vodou a aj do gatí. Podobného pocitu som pri filme nedočkal. Je síce pravda, že aj pri tomto filme mi párkrát prebehli zimomriavky chrbtom, ale inak je to bez prekvapenia, nápadu, obyčajné žmýkanie peňazí z ľudí, ktorí radi chodia na podobné somariny. Na druhej strane, dobre sa na to chodí do kina s babami, takže pokiaľ budú horrory v kinách aspoň podobne creepy, tak stále budeme na tieto filmy chodiť radi. Čert tam zober tých pár eur. 60%. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Další horor do sbírky found footage. Tentokrát s lepší kamerou než měl třeba V/H/S. Labyrint v budově je dobrý nápad, ale ostatní prvky - velké klišé. Jedna lekačka (ruka ve dveřích za dívkou), průměrné triky a nulová atmosféra. Na konci je to už dost přitáhnuté za vlasy. Čekal jsem víc. Pokud by tenhle projekt dostali do rukou Joost s Schulmanem rozhodně by to byl jiný šálek kávy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)

Reklama

Reklama