Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Nemusela to být taková blbost, kdyby byl děj zredukován do jednoho TV filmu. Pak by se to možná dalo a taky by to bylo lepší než seriál Můj přítel Vinnetou. Natočená a výsledná podoba dvoudílného filmu Vinnetou se vrací je silně podprůměrná, téměř nedobrodružná, ujetá vzhledem k přežití Vinnetoua a jeho věku (když zemřel v 70. letech 19. století, potom by v tomto snímku muselo jít vzhledem k jeho vizáži o roky 1900-1910 - tehdy již žádní indiáni nežili volně a Divoký západ byl minulostí). Malým kladem filmu jsou někteří skuteční indiánští herci v rolích indiánů. Tohle nemá žádná jiná filmová "mayovka" či vinnetouovka. 20-25 % ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s Pierrem Bricem jako Vinnetou, který jsem viděl jednou a stačilo. Začíná to jako Vinnetou serial z osmdesátých let. Tj. Vinnetou v úboru podobnému tomu apačskému, kdy pomalhal Starému medvědu. Poté vezme do rukou oblek Vinnetoua toho z šedesátých let, s dírou po kulce v prsou, do toho klasická hudba z pera Martina Botchera. Pak se tu objeví nějací mormoni a obleky kovbojů a farmářů, které jsou spíš ty realistické ala Nesmiřitelní. Je tu malé dítě a jeho příběh, co mě vůbec neoslovil, jsou tu Adsinibojci a Tašunko-sapa, ale úplně jiný, než si ho člověk pamatuje z Vinnetoua 2, je tu opět československý padouch jako v Pokladu - tentokrát je to Juraj Kukura. Takže něco mezi původním realistickým seriálem a nostalgií na staré dobrodružné filmy. Jenže ta nostalgie se moc nedostavila. ()

Reklama

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad opravdu někdo nemyslel vážně.. Absolutní zostuzení knižní předlohy i předchozí filmové série.. Takovou slátaninu trapnosti a ubohosti by snad nenatočilo ani desetileté dítě!!! Brice si už snad konečně uvědomil, že sláva náčelníka Apačů je dávno pryč a další pokusy o její obnovení jsou jen dalšími hřebíčky do rakve. Tímhle počinem, ale tu rakev definitivně zavřel a zakopal půl kilometru pod zem.. Tímhle u mne jako herec skončil a s ním všichni co se na téhle frašce podíleli.. ()

Leeroy3167 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, keď sa mi dostala do rúk kniha Winnetou 4, ktorú keď som (tak ako takmer všetky mayovky) prelúskal, tak som zhodnotil, že túto hovadinu si už mohol May odpustiť. Ale oproti tomuto nechutnému onanovaniu Pierra Bricea, a jeho pokusu napratať sa so svojimi 100 kilami naspäť do Winnetouovho kostýmu bola tá kniha úplný skvost. Vrelo neodporúčam. ()

cheyene odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus oživit Vinnetoua bohužel nevyšel. Možná, že kdyby k tomuto počinu nedošlo, bylo by to lepší, ale ani tento neúspěch nemůže vrhnout stín na nezapomenutelné kultovní filmy, které zahájily celou sérii (Poklad na Stříbrném jezeře, Vinnetou, Vinnetou II: Rudý gentleman...). Pokud jde o "návrat Vinnetoua", tak je nutné podotknout, že tvůrci si vymysleli dost zajímavý příběh (Vinnetou nezemřel, ale uzdravil se...atd.) a zkusili diváky zaujmout větší krutostí - skalpování s poměrně podrobným záběrem (to je také jediné, co mi utkvělo v hlavě z celého filmu). I když ocením nápad a celý tento pokus o oživení náčelníka Apačů, všech žijících Mescalerů, tak z "kategorie" ODPAD se asi nedostanem.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama