Reklama

Reklama

Okem boha Hora

(seriál)
  • Egypt El Ojo De Horus
Egypt, 2000, 10x45 min

Obsahy(1)

10-dielny dokumentárny seriál o nových revolučných predstavách vývoja starovekého Egypta v oblasti filozofie a technológie. Je predpoklad, že starovekí Egypťania boli v niektorých vedeckých poznatkoch ďalej, ako sme my dnes. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, stejně jako oni útočí na nás, zautočím já na ně. Na koho? Na lidi, kteří teorie tohoto dokumentu podrážejí. Věřím, že byla civilizace mnohem inteligentnější a na mnohem vyšší úrovni než je ta naše. Vysvětlovalo by to mnohé, od obrovských vah obelisků, které ani dnešní jeřáby neuzvednou, po perfektní postavení Imhotepova výtvoru vhledem k elektromagnetickému poli země. Proč by to nešlo? Nikola Tesla by s vámi nesouhlasil. Myslím si, ano klidně budu tak drzý a řeknu to, myslím, že jste jen ustrašené a zaostalé duše. Vynikající dokument rozvádějící mou oblíbenou teorii (či pravdu, jak kdo to vnímá), a to teorii o velice vyspělé a dávno zaniklé civilizaci přenášející své vědomosti do Egypta a širšího světa. Skvělé. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že hned od začátku do vás dokument hrne svou "pravdu" a vy dostanete pocit (díky přednesu pana Rímského), že to vlastně ani jinak nemohlo být. Musím říct, že vysvětlení, která jsou v tomto dokumentu divákovi poskytována jsou vcelku logická, ale jejich nevšednost a neuvěřitelnost na mne někdy působila dost směšně. Nevěřím všemu, co mi zde bylo předkládáno, ale mnohému ano. Je také potřeba říci, že dokument nevychází z faktů, ale ze spekulací, a to by se stávat nemělo. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který Egyptské záhady vykládá zase z jiného (poněkud neobbyklého) úhlu. Opravdu, je to skoro napováženou...mě tyhle věci teda náramně zajímaj a podobné dokumenty vyhledávám, ale připouštím, že hodně tvrzení, která zde Pavel Rímský předkládá (i když dávají smysl), zní tak moc neuvěřitelně, že nad tím rozum zůstává stát a člověk si říká, že staří egypťané museli být lidé s absolutně abnormálním intelektem a nevídaných schopností..no, udělejte si obrázek sami. Stojí to za to :-) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

"Náš příběh začíná těsně před naprostou zkázou, kterou způsobila potopa světa. V té době na Zemi ještě existovala civilizace, o níž se dnes hovoří už jen v legendách jako o ATLANTIDĚ. Její obyvatelé čerpali znalosti ze zkušeností, které lidé nashromáždili během tisíců let výzkumu fungování vesmíru a procesu, kterému říkáme život. Vše se dozvíte v 10ti dílném dokumentu Okem boha Hóra." 1. díl - Škola mystérií 2. díl - Osiris, pán reinkarnace 3. díl - Sfinga, strážkyně horizontu 4. díl - Květ života 5. díl - Sakkára, krystalový komplex 6. díl - Sakkára, kvantový stroj 7. díl - Dendera, počátky astronomie 8. díl - Edfu, cesta porozumění 9. díl - Kom Ombo, brána ke svobodě 10. díl - Philae, ženský princip http://www.okemboha.mysteria.cz/index.htm Najdete na YouTube a Uloz.to ()

Leonora odpad!

všechny recenze uživatele

Oh jéje... Já teda z mysteriózní tvorby strávím leccos, ale tohle je i na mě moc... Je to snůška hovadin Atlantidou počínaje, přes supermoderní technologie starého Egypta (magnetizování žuly) až po vyšší dimenze osvícení. Spousta z toho je nepopiratelně převzatá z nejmenovaného historicko mysteriózního románu (ano, z beletrie), zbytek odhaduji na něčí zběsilé fantazie. Celé to nemá žádný jednotný koncept, je to tématicky roztříštěné a pořád dokola se tam mele o několika málo motivech. Použití stejného dabéra jako u seriózních egyptologických dokumentů budí mylnou představu, že k nim tenhle blábol taky patří. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama