Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 602)

Falko 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen - (Aladeen / Efawadh) +++ Sayed Badreya - (Omar) +++ Ben Kingsley - (Tamir) +++ Anna Faris - (Zoey) +++ John C. Reilly - (Clayton) +++ Megan Fox - (Hrá samu seba) +++ Anna Katarina - (Angela Merkel) +++ Edward Norton - (Hrá sám seba) +++ Produkcia: Sacha Baron Cohen, Scott Rudin +++ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ali G a Borat mě těžce znechutili, Brüno mi sedl výrazně víc, teprve Diktátorem se mi ale konečně Cohen trefil do vkusu, když ve svém posledním filmu překračuje prakticky všechny myslitelné limity a dělá si, svým způsobem vlastně neuvěřitelně bezelstnou a upřímnou (přesto občas velmi drsnou) srandu snad úplně ze všeho. Scéna porodu je fenomenální... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

,,Jsem těhotná!" ,,Bude to kluk nebo potrat?" Klasický příběh o diktátorovi, kterej nikdy nepracoval, je svržen a musí se o sebe postarat sám. Těžko se to vysvětluje, na tenhle film si prostě musíte udělat názor sami, jestli se vám vtipy líbí nebo ne. Faktem ale je, že je to někdy až moc za hranou...3* EDIT : Nechápu, jak je to možné, ale když jsem se na to díval podruhé ve škole, přišlo mi to strašně vtipné a hrozně mě to bavilo, ikdyž jsme to nedokoukali. Takže doporučuji před hodnocením shlédnout ještě jednou...nakonec tedy 85% ()

chezush 

všechny recenze uživatele

'' You're a very nice man. What the fuck did you call me? '' Satira na politiku, diktaturu a na svět, ve kterém žijeme. Šílené, rasistické, urážlivé, nevkusné, sexistické, vtipné,.. prostě vše, co mám na Cohenovi ráda. Čekala jsem něco jiného, ale žádné velké zklamání to není, v podstatě mi film dal přesně to, co sliboval trailer. I když se našlo pár hluchých míst a scény, které vtipné nejsou, přesto jsem se bavila. A nechápu, jak většina z Vás může Diktátora srovnávat s Boratem, nebo očekávat, že to bude na stejné úrovni. Diktátor je film, který se drží podle scénáře, kdežto Borat je natočený jako dokument a je v něm plno neplánovaných událostí. Takže pro ty, kteří očekávají a doufají v něco podobného jako je Borat, může být tento film zklamáním. '' Aladeen! '' ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nekorektnost kam se podíváš. Musím se přiznat, z počátku mě ten film nebavil tak, jak jsem čekal - většinu scén jsem znal z traileru a jen jednotlivé vtípky mě sem tam dokázaly pobavit (hra na PlayStationu "Mnichov 1972" nebo "bonus round" v podobě kopání masového hrobu.) Ale jakmile se Aladeen dostane do Ameriky a je zbaven vousů, ta pravá nekorektní sranda začíná. Narážky na vše možné, vtípky všeho druhu (většinou urážlivé, ale co jiného od Cohena čekat, že?) a hlavně jeden skvělý fór za druhým. Bál jsem se, aby to nepokazil konec, ale naštěstí konec je stejný jako celý film. Ujetý. The Dictator mě pobavil a upřímně věřím, že Cohen opět nadzvedl pár lidí ze židle (či sedaček kina). 90 %. P. S. A camea Megan Fox a Edwarda Nortona, kteří neváhali si ze sebe udělat TAKOVOU srandu, mě hodně potěšila. Speciálně Megan u mě stoupla nehorázně. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Sacha Baron Cohen (Aladeen) chtěl natočit vybrané scény v budově Organizace spojených národů. Údajně byl však odmítnut s tvrzením, že skutečným diktátorům, které zastupují, by se to nelíbilo. Tehdejší generální tajemník OSN Pan Ki-mun k tomuto vyjádření řekl, že Cohen má opravdu skvělý smysl pro humor. (Linkyc)

Reklama

Reklama