Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mám rád, keď sa vo filmoch hovorí a spomína o iných filmoch znie to tak, že si ľudia nájdu cestu a čas venovať pozornosť filmu a majú prehľad v tomto uponáhľanom svete o filmovom dianí okolo nich. Jedným z často skloňovaným slovom sa v tomto filme stal názov animáku Ratatouille. V tejto komédii dostal priestor aj neskrývaný a otvorený životný postoj a správanie viacerých ľudí čo som tiež docenil, keď úprimne po zosobášení Alex zahlásil "kurva my sme sa zvali". Vtipnou formou bolo podané aj riešenie konfliktu medzi profesorom, ktorý pobozkal mladú snúbenicu chlapa, ktorý by svojou postavou mohol skoliť aj draka no on sa to rozhodol riešiť diplomaticky a k tomu sa mu ešte ušlo aj za ucho. Tak ako v každom romantickom filme, ani tu nechýbala tŕnistá a dlhá cesta, kým si osudový pár uvedomil, že patria k sebe. Odvážne no pravdivé prirovnanie o koblihách, znelo ozaj trefne, hlavne pre tie ženy, ktoré si myslia o sebe, že budú večne mladé a že to čo hľadajú majú pred sebou, len sú zaslepené kariérou, alebo inou "dôležitejšou motiváciou". ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Na Nový rok se potkali, o rok později na Nový rok mladý a úspěšný šéfkuchař Tom požádá svoji přítelkyni Violet o ruku. Na svatbu ani jeden z nich (zatím) moc nechvátá. Zlom nastává v okamžiku, kdy se Véčko dostává na univerzitu, mladý pár se odstěhuje do bohem zapomenutého, většinu roku sněhem pokrytého maloměsta. Tom zde nenachází pro svůj obor ucházející práci a tak pomalu stagnuje a stává se apatickým. Co a jestli vůbec něco pomůže zachránit celý vztah, či to tihle dva dotáhnou do konce, to se dozvíte na konci snímku. Hlavní herecké duo věčně zasnoubených lidí mi sedlo. Celkově obsazení bylo vhodně vybráno, herci skvěle doplňovali ústřední dvojici. Klasická romantická komedie, kde se spíše řešily životní problémy, které mohou trápit leckoho z nás. K zasmání toho pravda moc nebylo, úžasný je začátek a konec filmu, zbytek je zbytečně nadýchaná vata. Divák tak lehko ztrácí pozornost a víc ho zajímá špína za nehty, než to, co se děje na obrazovce. Je to trošku škoda, protože herci se opravdu snaží. Suma sumárum se jedná o příjemnou romanťárnu na víkendový odpočinek u televize, když venku leje jako z konve (zrovna jako teď, když píšu tuhle recenzi). Neurazí, docela pobaví a v pohodlí křesla ty dvě hodiny přežijete. Možná s malým šlofíčkem. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně to byly jasné čtyři, nesmírně mě oslovil ten nádech originality. Jenomže film trvá déle, než je třeba a tak je to nakonec až příliš natahované. Jinak jsem se zasmála jako už dlouho ne, Emily Blunt podala standardní dobrý výkon, Segel hrál opět hodného blbouna (už z toho jsem otrávená,ale na druhou stranu to nebyl takový extrém jako v Kopačkách) a je to prostě pohodová romantická komedie na večer. Mimochodem u tohoto případu obzvlášť NEdoporučuji dabing, protože krom jiného vtip s pivoňkami (=penisy:))) Vám vůbec nedojde, jelikož se ho nikdo neobtěžoval přeložit nějak šikovně. (A věta "Už jste někdy měla v zadku bílou pivoňku"je vážně vrchol)... ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Jason Segel zas a znovu. Originální zápletka, skrývající až překvapivě malé množství hlavní ingredience, tedy originality. Bohužel obsahuje až příliš velkou ležérnost a dokáže utahat během dvou hodin i otrlého diváka. Palec nahoru však přesto dostane, protože i přes veškeré své chyby se jedná o poměrně příjemný film. Sympatické charaktery, sbírka romantických klišé a vztahová odysea se světlými i temnými chvilkami. [55%] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt vládne tomuto snímku půvabem sobě vlastním, okouzlujícím projevem a podmanivou přitažlivostí, bohužel Jason Segel jí nedokáže sekundovat, ona je o parník lepší.. K tomu tedy mám dvě zásadní výhrady, od romantické komedie neočekávám sprostotu a tady jí bylo příliš, taková ta čtvrtá cenová, a pak délka filmu, tolik pohřbů nepamatuji.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se už o druhou spolupráci režiséra Nicholase Stollera a herce Jasona Segela, přičemž v prvním případě se sešli při natáčení snímku Kopačky (2008). Jason Segel a Emily Blunt se sešli už jako pár ve filmu Gulliverovy cesty (2010). Oba se také objevili ve filmu Mupeti (2011). (Riddick77)
  • V prvních trailerech, předtím než je Violet Barnes (Emily Blunt) střelena šípem do nohy, slyšíme, jak malá holčička řekne: "Jsem Pocahontas". V pozdějších trailerech je to nahrazeno větou "Jsem Katniss" jako reakce na úspěch filmu Hunger Games (2012). Ve filmu je nakonec použita věta s Pocahontas. (..Lucas..)
  • Šaty, které má na sobě Violet (Emily Blunt) během své svatby, jsou od Valentina. (žvanimírek)

Reklama

Reklama