Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film, založený na skutečném příběhu, s námi sdílí desetiletí (1939-1949) v životě Jimmieho Lewallena a jeho manželky Carrie. Jejich radosti z lásky a manželství společně s tragédiemi války a chudoby. Jimmie a jeho přátelé Bill Blair a Fred Harb nalezli únik z prostého života díky závodům zrozeným v teplých večerech Severní Caroliny a neúmyslně se tak stali těmi nejstaršími závodními hrdiny. Nakonec toto jejich dovádění položilo základy pro to, co se stalo později jedním z nejlukrativnějších sportů na světě. Řada závodních prventství se udála právě během "The Fightin' Forties", to z tohoto filmu dělá jak senzační historickou lekci, tak i vzrušující podívanou plnou romantiky, přátelství a akce. (FFilipCZ)

(více)

Recenze (2)

PetrC. odpad!

všechny recenze uživatele

Na film se bohužel nedá dívat. Všechno je špatně. Děj vůbec není poutavý, vyprávění schází jakákoliv promyšlená struktura, klíčové scény jsou vyložené zpackané a herecké výkony jsou ryze amatérské. Po technické stránce to není o moc lepší: produkce je hodně laciná, zvuk je namixován nekonzistentně, obrazové efekty chatrné. Hudební motivy byly vybrány dobře, ale hudba hraje v pozadí takřka neustále a obzvlášť v dialozích vyloženě ruší. 7 % ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No, popravdě jsem od tohoto snímku,na který jsem se mimochodem těšil již od prvního traileru, čekal mnohem mnohem více. Čekal jsem více závodění, aut a nějakého historického připomenutí, jak to vlastně všechno s tím NASCAR a celkově závoděním začalo. Třeba něco jako Snake and Mongoose v dragsterech, akorát ze světa závodních oválů. Tohle bylo spíš romantické drama ze čtyřicátých až padesátých let, ve kterém se chlapi dvakrát projedou lesem, vypálí se tam nějaká ta moonshine a zbytek se motá kolem románku s ženskýma. Já osobně se teda hodně nudil. ()

Reklama

Reklama